By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 83 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 83

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

Question 2.

72 × 100 = __________

Answer: 72 × 100 = 7200

Question 3.

What is the quotient when 824 is divided by 7?

Answer: 824 ÷ 7 = 117.7

Question 4.

Round 45,678 to the nearest thousand.

Answer: The number 45,678 to the nearest thousand is 46,000.

Question 5.

\(\frac{1}{8}\) – \(\frac{4}{8}\) = ___________

Answer:

The denominators of both the fractions are same so we can subtract the numerators.

\(\frac{1}{8}\) – \(\frac{4}{8}\) = \(\frac{1-4}{8}\) = –\(\frac{3}{8}\)

Question 6.

6^{2} + 3 × 5 = __________

Answer:

6^{2} + 3 × 5

36 + 3 × 5

36 + 15 = 51

Question 7.

Answer: 0.75 = \(\frac{3}{4}\)

Question 8.

Find q.

\(\frac{50}{q}\) = 25

q = ___________

Answer:

Given,

\(\frac{50}{q}\) = 25

50 = 25 × q

50/25 = q

q = 2

Question 9.

How many minutes are from 5:32 P.M. to 6:19 P.M.?

Answer:

6 hour 19 mins

5 hour 32 mins

5 hour 79 mins

5 hour 32 mins

0 hour 47 mins

There are 47 minutes from 5:32 P.M. to 6:19 P.M.

Question 10.

Draw the cross-section for the solid.

Answer: The cross-section for the solid is pentagon.

Question 11.

On which date did 50 students travel?

Answer:

Question 12.

Jerry rents a movie once a month. It costs $3.00 to rent a movie. How much does Jerry spend in 1 year on rentals?

Answer:

Given,

Jerry rents a movie once a month.

It costs $3.00 to rent a movie.

$3.00 × 12 = $36.00