By accessing our 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 80 regularly, students can get better problemsolving skills.
180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 80
Directions: Solve each problem.
Question 1.
Add 94 to 687.
Answer:
Question 2.
35 × (6) = __________
Answer:
+ × – = –
35 × 6 = 210
Question 3.
Answer:
291 ÷ 8 = 36.37
Question 4.
Write the smallest possible fourdigit number using the digits 5, 9, 3, and 8.
Answer: The smallest possible fourdigit number using the digits 5, 9, 3, and 8 is 3589.
Question 5.
Write \(\frac{3}{10}\) as a percentage.
Answer:
\(\frac{3}{10}\) × 100 = 30%
Question 6.
Write the next number in the sequence. 2,065; 2,165; 2,265;
Answer: The next number in the sequence. 2,065; 2,165; 2,265 is 2365.
Question 7.
\(\frac{1}{10}\) of is 8.
Answer:
\(\frac{1}{10}\) × 80 = 8
Question 8.
Write the expression for two less than x.
Answer: x – 2
Question 9.
Calculate the area of the shape.
Answer:
Given,
length = 12 cm
breadth = 6 cm
We know that,
Area of the rectangle = length × width
A = 12 cm × 6 cm
A = 72 sq. cm
Question 10.
Is the angle acute, obtuse, or reflex?
Answer: The angle is greater than 90 so it is obtuse angle.
Question 11.
Regular Price 
Discount 

Pants  $32  25% 
Shirts  $24  30% 
Shoes  $45  35% 
Socks  $4  10% 
What will the discounted price of the socks be?
Answer:
4 × 1/10 = 0.4
Question 12.
Hannah wants to save \(\frac{1}{3}\) of her allowance each week to buy a new dress that costs $45.00. If her allowance is $6.00 each week, how many weeks will she have to save to buy the dress?
Answer:
Given,
Hannah wants to save \(\frac{1}{3}\) of her allowance each week to buy a new dress that costs $45.00.
\(\frac{1}{3}\) × 6 = $2.00
So she’s saving $2 each week.
45 ÷ 2 = 22.50