By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 71 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 71

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

76 — 48 = ______

Answer:

Question 2.

15 • 7 = ____

Answer:

the dot represents the product of two numbers.

15 × 7 = 105

Question 3.

137 ÷ 4 = _____

Answer:

137 ÷ 4 = 34.25

137 divided by 4 gives the quotient as 34.25

Question 4.

How many hundreds are in the number 367594?

_______________________

Answer: There are 500 hundreds in the number 367594.

Question 5.

2\(\frac{1}{5}\) + 3\(\frac{2}{5}\) = ___

Answer:

Given,

2\(\frac{1}{5}\) + 3\(\frac{2}{5}\)

First convert from mixed fraction to the improper fraction.

\(\frac{11}{5}\) + \(\frac{17}{5}\) = \(\frac{11+17}{5}\) = \(\frac{28}{5}\)

= 5\(\frac{3}{5}\)

Question 6.

12 ÷ 4 + 5 • 3 = ___

Answer:

12 ÷ 4 + 5 • 3

(12 ÷ 4) + (5 • 3) = 3 + 15 = 18

Question 7.

Answer:

6/8 is equivalent fraction to 3/4

Question 8.

Find u if u^{2} = 49.

u = ___

Answer:

Given,

u^{2} = 49.

Applying square root on both sides.

√u^{2} = √49

u = 7

Thus the value of u is 7.

Question 9.

How many liters are in 9,500 milliliters?

_______________________

Answer:

Convert from milliliters to liters.

1000 milliliters = 1 liter

9000 milliliters = 9 liters

500 milliliters = 1/2 liter

So, 9500 milliliters = 9.5 liters or 9 1/2 liters

Question 10.

Name the shape that is located at (E, 5).

_______________________

Answer: The shape that is located at (E, 5) is Octagon.

Question 11.

Create a bar graph of the data below.

Sara saved $15.00. Ang saved one-third of what Sara saved. Ben saved $10.00 more than Sara. Tina saved twice as much as Ang.

Answer:

Question 12.

Use the graph above. If Tina spends half of her money, how much will she have left?

_______________________

Answer:

Tina saved $10

If she spends half of her money is 10/2 = $5