# 180 Days of Math for Sixth Grade Day 6 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 6 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 6

Solve each problem.

Question 1.
40 – 9 = ____
40-9 = 31.

Explanation:
The subtraction of 40 and 9 is 40-9 = 31.

Question 2.
7 × 6 = ___
7 × 6 = 42.

Explanation:
The multiplication of 7 and 6 is 7 × 6 = 42.

Question 3.
42 ÷ 7 = ____
42 ÷ 7 = 6.

Explanation:
The division of 42 by 7 is 42 ÷ 7 = 6.

Question 4.
What is 1,000 less than 1,416?
_______________________
1,416-1,000 =416.

Explanation:
1,000 less than the number 1,416 is 1,416-1,000 =416.

Question 5.
Is $$\frac{3}{5}$$ greater than, less than, or equal to $$\frac{6}{10}$$?
$$\frac{3}{5}$$ = $$\frac{6}{10}$$.

Explanation:
The numbers $$\frac{3}{5}$$ is equal to $$\frac{6}{10}$$, as $$\frac{6}{10}$$ = $$\frac{3}{5}$$.

Question 6.
27 – 13 + 18 = ___
27 – 13 + 18 = 32.

Explanation:
Given the expression is 27 – 13 + 18, by using the BODMAS rule first we will perform subtraction, and then we will perform addition. So 27 – 13 + 18 = 14+18
= 32.

Question 7.
Solve for x.
x – 25 = 53
x = ___
X = 78.

Explanation:
Given the expression is x – 25 = 53, so X is
X = 53+25
= 78.

Question 8. X = 5.

Explanation:
Let the missing digit be X, given the expression is $$\frac{12}{20}$$ = $$\frac{3}{X}$$,
= $$\frac{12×X}{20×3}$$
= $$\frac{X}{5}$$
X = 5.

Question 9.
How many minutes pass from 4:21 P.M. to 4:59 P.M.?
_______________________
38 minutes.

Explanation:
The number of minutes passed from 4:21 P.M. to 4:59 P.M. is 38 minutes.

Question 10.
Draw a top view of the cylinder. The top view of the cylinder will be a circle. Question 11.
Which spinner has a 25% probability of landing on red?
_______________________ Spinner A.

Explanation:
The spinner A has a 25% probability of landing on red.

Question 12.
Compare a triangular pyramid with a triangular prism.