By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 58 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 58

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

6 + 6 + 6 + 6 = ___

Answer:

6 + 6 + 6 + 6 = 24.

Explanation:

The addition of 6 + 6 + 6 + 6 is

= 12 + 12

= 24.

Question 2.

8 × (-30) = ______

Answer:

8 × (-30) = -240.

Explanation:

The multiplication of 8 and -30 is 8 × (-30) = -240.

Question 3.

490 ÷ 49 = ___

Answer:

490 ÷ 49 =10.

Explanation:

The division of 490 by 49 is 490 ÷ 49 = 10.

Question 4.

List all of the prime numbers between 10 and 20.

________________

Answer:

The prime numbers are 11, 13, 17, 19.

Explanation:

The prime numbers are the numbers that are divisible by 1 and itself, so the prime numbers between 10 and 20 are 11, 13, 17, 19.

Question 5.

50% of 12 is ___

Answer:

50% of 12 = 6.

Explanation:

Given 50% of 12 which is \(\frac{50}{100}\) × 12

= 6.

Question 6.

(-4) + (-3) + (-2) = ___

Answer:

(-4) + (-3) + (-2) = -9.

Explanation:

Given the expression is (-4) + (-3) + (-2)

= – 4 – 3 – 2

= -7 – 2

= -9.

Question 7.

\(\frac{3}{5}\) of is 12

Answer:

The missing digit is 20.

Explanation:

Let the missing digit be X, the equation will be \(\frac{3}{5}\) of X = 12,

3X = 12×5

X = \(\frac{12×5}{3}\)

= 4×5

= 20.

Question 8.

Find n.

\(\frac{1}{2}\)n = 21

n = ___

Answer:

n = 42.

Explanation:

Given the equation is \(\frac{1}{2}\)n = 21

n = 21×2

= 42.

Question 9.

How many grams are there in 7.5 kilograms?

_______________________

Answer:

7,500 g.

Explanation:

As 1 kg is 1000 g, so 7.5 kg will be 7.5×1000 = 7,500 g.

Question 10.

How many diagonals does a rectangle have?

_______________________

Answer:

Two diagonals.

Explanation:

There are two diagonals that are connected to two opposite vertices.

Question 11.

Inside a bag of candy there are 16 lollipops, 12 pieces of chocolate, and 7 pieces of licorice, If you reach in the bag and grab a piece of candy, what is the probability that it will be licorice?

Answer:

The probability of grabbing a piece of licorice is \(\frac{7}{37}\).

Explanation:

Given that there is a bag of candy there are 16 lollipops, 12 pieces of chocolate, and 7 pieces of licorice. The total candies are 16+12+7 which is 37 candies. So the probability of grabbing a piece of licorice is \(\frac{7}{37}\).

Question 12.

Mr. Wright is five times as old as his daughter, Lilly. Lilly is twice as old as her brother, Micah. If Micah is 3 years old, how old is Mr. Wright?

_______________________

Answer:

Mr. Wright’s age is 30 years.

Explanation:

Given Micah’s age is 3 years old and Lilly is twice as old as her brother. Lilly’s age will be 2×3 = 6 years and Mr. Wright’s age will be 5×6 = 30 years.