180 Days of Math for Sixth Grade Day 57 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 57 regularly, students can get better problem-solving skills.

180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 57

Directions Solve each problem.

Question 1.
72 – 39 = ____
Answer:
72 – 39 = 33.

Explanation:
The subtraction of 72-39 which is 33.

Question 2.
29 × 2 = ___
Answer:
29 × 2 = 58.

Explanation:
The multiplication of 29 and 2 is 29 × 2 which is 58.

Question 3.
790 ÷ 10 = ___
Answer:
790 ÷ 10 = 79.

Explanation:
The division of 790 by 10 is 790 ÷ 10 = 79.

Question 4.
Is 5 a factor of 30? ___
Answer:
Yes.

Explanation:
Yes, 5 is a factor of 30.

Question 5.
Does 0.75 = \(\frac{3}{4}\)? ____
Answer:
Yes.

Explanation:
Given the fraction is \(\frac{3}{4}\) and it is equal to 0.75.

Question 6.
12 + 22 + 32 = ___
Answer:
12 + 22 + 32 = 14.

Explanation:
Given 12 + 22 + 32 which is 1+4+9
= 14.

Question 7.
\(\frac{3}{4}\) 0f 20 is _____
Answer:
\(\frac{3}{4}\) 0f 20 is 45.

Explanation:
Given that \(\frac{3}{4}\) 0f 20 which is
\(\frac{3}{4}\) × 20
= 3 × 15,
= 45.

Question 8.
Find a. 25 – a = 12
a = _____
Answer:
a = 13.

Explanation:
Given the expression is 25 – a = 12,
a = 25-12,
= 13.

Question 9.
How many centimeters are in 5.64 meters?
_____________
Answer:
564 cm.

Explanation:
As 1 meter is 100 cm, so
5.64 m = 5.64×100
= 564 cm.

Question 10.
How many vertices are on the solid below?
____________
180 Days of Math for Sixth Grade Day 57 Answers Key 5
Answer:
8 vertices.

Explanation:
The above image is a rectangular prism and it has 8 vertices.

Question 11.
Look at the set of shapes below. What is the probability of picking a square?
_______________________
180 Days of Math for Sixth Grade Day 57 Answers Key 6
Answer:
The probability of picking up square is \(\frac{1}{11}\).

Explanation:
There are 11 shapes, so the probability of picking up square is \(\frac{1}{11}\).

Question 12.
Add to find the total bill. Round the total to the nearest five cents and find the change from $20.00.
180 Days of Math for Sixth Grade Day 57 Answers Key 7
Answer:
The total is $12.30 and the change is $7.7.

Explanation:
The nearest five cents will be $2.00+$0.80+$4.00+$2.80+$2.70 = $12.3. So the change will be $20.00 – $12.30 which is $7.7.

Leave a Comment

Scroll to Top