By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 56 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 56

**Direcions Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

163+25 = 188.

Explanation:

By adding 163 and 25 which is 163+25 = 188.

Question 2.

Multiply 65 and 10.

_______________________

Answer:

65Ã—10 = 650.

Explanation:

The multiplication of 65 and 10 is 65Ã—10 which is 650.

Question 3.

Answer:

35Ã·7 = 5.

Explanation:

By dividing 35 by 7 we will get the result as 35Ã·7 which is 5.

Question 4.

Is -5 a negative number?

_______________________

Answer:

Yes.

Explanation:

Yes, as there is a minus symbol. So -5 is a negative number.

Question 5.

Arrange the fractions in descending order.

\(\frac{1}{3}\), \(\frac{1}{2}\), \(\frac{1}{4}\)

___ ____ ___

Answer:

\(\frac{1}{4}\), \(\frac{1}{3}\), \(\frac{1}{2}\).

Explanation:

Given the fractions are \(\frac{1}{3}\), \(\frac{1}{2}\), \(\frac{1}{4}\). Now we will change the fraction to decimals which is 0.33, 0.5, 0.25. So the descending order is 0.25 which is \(\frac{1}{4}\) and 0.33 which is \(\frac{1}{3}\), and 0.5 \(\frac{1}{2}\).

Question 6.

-1 + 7 + (-3) = ___

Answer:

-1 + 7 + (-3) = 3.

Explanation:

Given the expression is -1 + 7 + (-3), so

-1 + 7 + (-3) = 6 – 3

= 3.

Question 7.

19 24 = 43

Answer:

19+24 = 23.

Explanation:

By adding 19 and 24 we will get 43.

Question 8.

Solve for k. \(\frac{k}{7}\) = 5

k = _____

Answer:

k = 35.

Explanation:

Given that \(\frac{k}{7}\) = 5,

k = 5Ã—7

= 35.

Question 9.

What is the elapsed time from 11:34 A.M. to 12:06 P.M.?

_______________________

Answer:

The elapsed time will be 1 hour and 1 minute.

Explanation:

Given the time is 11:34 A.M. to 12:06 P.M. So the elapsed time will be 1 hour and 1 minute.

Question 10.

What is the sum of the interior angles of a triangle?

_______________________

Answer:

180 degrees.

Explanation:

The sum of the interior angles of a triangle is 180 degrees.

Question 11.

Order the size of each group from largest to smallest.

_______________________

_______________________

Answer:

Women, girls, boys, and men.

Explanation:

The order of the size of each group from largest to smallest is women, girls, boys, and men.

Question 12.

Conner has $3 more than Chi and $2 more than Cher. Jan has $1 less than Cher. Together they have $28. How much does Conner have?

______________________

Answer:

Conner had $11.

Explanation:

Given that Conner has $3 more than Chi and $2 more than Cher and Jan has $1 less than Cher. Let the money Cher had to be X, so Jan will have $(X-1), Chi will have $(X+2) and Conner will have $(X+3) and together they have $28. So

(X-1) + (X+2) + (X+3) = $28

3X + 4 = $28,

3X = 28-4,

3X = 24,

X = \(\frac{24}{3}\)

= 8.

So Jan had $(X-1) =$(8-1) = $7,

Chi had $(X+2) = $(8+1) = $9,

Conner had $(X+3) = $(8+3) = $11.