By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 49 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 49

**Solve each problem.**

Question 1.

38 + 24 = ___

Answer:

38+24 = 62.

Explanation:

By adding 38 and 24 we will get 38+24 = 62.

Question 2.

73 × 10 = ___

Answer:

73 × 10 = 730.

Explanation:

By multiplying 73 and 10 we will get 73 × 10 = 730.

Question 3.

690 ÷ 5 = ___

Answer:

690 ÷ 5 = 138.

Explanation:

By dividing 690 by 5 we will get 690 ÷ 5 = 138.

Question 4.

List the first four multiples of 3.

Answer:

3, 6, 9, 12.

Explanation:

The first four multiples of 3 are 3, 6, 9, 12.

Question 5.

\(\frac{4}{5}\) of 30 is ___

Answer:

24.

Explanation:

Given \(\frac{4}{5}\) of 30, so

\(\frac{4}{5}\) × 30= 24.

Question 6.

5 – 6 + 2 = ___

Answer:

5 – 6 + 2 = 1.

Explanation:

Given the expression is 5 – 6 + 2,

5 – 6 + 2 = -1 + 2

= 1.

Question 7.

– 85 = 67

Answer:

X = 152.

Explanation:

Let the missing digit be X, so the expression will be

X – 85 = 67

X = 67+85

= 152.

Question 8.

Find p. 12 + p = 17

p = ____

Answer:

p = 5.

Explanation:

Given the expression 12 + p = 17, so

p = 17-12

= 5.

Question 9.

Record the line length shown.

______________

Answer:

The line measurement is 3.5 cm.

Explanation:

In the above image, we can see that the line measurement is 3.5 cm.

Question 10.

Does a square include perpendicular lines?

______________

Answer:

Yes.

Explanation:

Yes, the square includes 4 perpendicular lines.

Question 11.

In a game, the probability of the spinner landing on yes is 1:2. How many times would you expect to land on yes if you spin the spinner 20 times?

______________

Answer: You can expect 10 times on yes if you spin the spinner

Question 12.

Sheldon has $15 more than Colin. If Sheldon has $48, how much does Colin have?

______________

Answer:

Colin will have $63.

Explanation:

Given that Sheldon has $15 more than Colin and if Sheldon has $48, so Colin will have $48+$15 = $63.