By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 34 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 34

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

186 + 97 = ____

Answer:

186+97 = 283.

Explanation:

By adding 186 and 97 we will get 186+97 = 283.

Question 2.

Answer:

7×3= 21.

Explanation:

By multiplying 7 and 3 we will get 7×3= 21.

Question 3.

Divide 25 into 5 equal groups.

_________________

Answer:

5 equal groups.

Explanation:

The division of 25 by 5 we will get 25÷5 = 5 equal groups.

Question 4.

Is 6 a composite number?

_________________

Answer:

Yes, 6 is a composite number.

Explanation:

Yes, 6 is a composite number as it has more than two factors.

Question 5.

Write \(\frac{9}{10}\) as a decimal.

_______________________

Answer:

0.9.

Explanation:

The fraction \(\frac{9}{10}\) as a decimal is 0.9.

Question 6.

25 + 5 – 6 = ______

Answer:

25 + 5 – 6 = 24.

Explanation:

Given the expression is 25 + 5 – 6,

25 + 5 – 6 = 30 – 6

= 24.

Question 7.

30 5 = 6

Answer:

30÷5 = 6.

Explanation:

The division of 30 by 5 we will get 30÷5 = 6.

Question 8.

Find c if 116 + c = 168.

c = ___

Answer:

c = 152.

Explanation:

Given the expression is 116 + c = 168,

c = 168-116

= 152.

Question 9.

Write 1:24 P.M. in a 24-hour time format.

_________________

Answer:

13:24.

Explanation:

The time 1:24 P.M. in a 24-hour time format is 13:24.

Question 10.

Complete the chart for the shape.

Answer:

Name the figure. | Cube |

How many surfaces? | 6 |

How many vertices? | 8 |

Does it stack or roll? | Stack |

Is it a plane shape or a solid shape? | Solid |

Question 11.

In which class is there a total of 20 students?

_______________________

Answer:

In Mrs. Hindi’s class, there is a total of 20 students.

Explanation:

In Mrs. Hindi’s class, there are 10 boys and 10 girls which is a total of 10+10 = 20 students.

Question 12.

A family went on a vacation. They drove 120 miles. Dad drove 80% of the distance How many miles did Dad drive?

________________________

Answer:

Dad drove 96 miles.

Explanation:

As they drove 120 miles and Dad drove 80% of the distance which is 80% of 120

= \(\frac{80}{100}\)× 120

= 96 miles.