By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 27 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 27

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

52 – 9 = 43.

Explanation”

By subtracting 9 from 52 we will get 52 – 9 = 43.

Question 2.

8 × 3 = ___

Answer:

8 × 3 = 24.

Explanation:

The product of 8 and 3 is 8 × 3 =24.

Question 3.

Answer:

49÷7 = 7.

Explanation:

The quotient of 49 by 7 we will get 49÷7 = 7.

Question 4.

List all of the factors of 20.

______________

Answer:

1, 2, 4, 5, 10, and 20.

Explanation:

The factors of 20 are 1, 2, 4, 5, 10, and 20.

Question 5.

Write the decimal equivalent of 80%.

______________

Answer:

0.8.

Explanation:

The decimal equivalent of 80% is 0.8.

Question 6.

50 + 8 – 23 = ____

Answer:

50 + 8 – 23 = 35.

Explanation:

Given the expression is 50 + 8 – 23 which is

50 + 8 – 23 = 58 – 23

= 35.

Question 7.

9.9 6.5 = 3.4

Answer:

9.9 – 6.5 = 3.4.

Explanation:

By subtracting 6.5 from 9.9 we will get 9.9 – 6.5 = 3.4.

Question 8.

\(\frac{5}{10}\) + = \(\frac{7}{10}\)

Answer:

The missing digit is \(\frac{1}{5}\).

Explanation:

Let the missing digit be X, so the expression will be \(\frac{5}{10}\) + X = \(\frac{7}{10}\)

X = \(\frac{7}{10}\) – \(\frac{5}{10}\)

= \(\frac{2}{10}\)

= \(\frac{1}{5}\).

Question 9.

What time is 15 minutes after 6:42?

________________________

Answer:

6:57.

Explanation:

The 15 minutes after 6:42 is 6:57.

Question 10.

How many vertices does a sphere have?

______________

Answer:

No vertices.

Explanation:

A sphere has no vertices. As there will be no common points.

Question 11.

Two red cubes, two green cylinders, and three yellow pyramids were put into a bag. What is the probability that you will pull out a yellow pyramid from the bag?

Answer:

The probability of picking a yellow pyramid from the bag is \(\frac{3}{7}\).

Explanation:

Given that two red cubes, two green cylinders, and three yellow pyramids were put into a bag. So the total number of objects is 2+2+3 = 7. The probability of picking a yellow pyramid from the bag is \(\frac{3}{7}\).

Question 12.

The perimeter of a square room is 20 m. What is the cost of carpeting the room if carpet costs $10.00 per square meter?

_______________________

Answer:

The cost of the carpet is $200.

Explanation:

Given the perimeter of a square room are 20 m and the cost of carpeting the room if carpet costs $10.00 per square meter. So the cost of the carpet is 20×$10 = $200.