By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 24 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 24

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Add 84 to 16.

_______________________

Answer:

84+16 = 100.

Explanation:

By adding 84 and 16 we will get 84+16= 100.

Question 2.

Calculate the number of people in 5 groups with 8 people per group.

________________________

Answer:

The number of people will be 40 people.

Explanation:

As there are 5 groups with 8 people per group, the number of people will be 5Ã—8 = 40 people.

Question 3.

950 Ã· 8 = ____

Answer:

950 Ã· 8 = 118.75.

Explanation:

The division of 950 by 8 we will get 950 Ã· 8 = 118.75.

Question 4.

3^{2} = ____

Answer:

3^{2} = 9.

Explanation:

The square of 3 is 3Ã—3 = 9.

Question 5.

Is \(\frac{2}{5}\) equal to \(\frac{3}{10}\)?

_______________________

Answer:

\(\frac{2}{5}\) is not equal to \(\frac{3}{10}\).

Explanation:

No, \(\frac{2}{5}\) is not equal to \(\frac{3}{10}\). As \(\frac{2}{5}\) is 0.4 and \(\frac{3}{10}\) is 0.3, so \(\frac{2}{5}\) is not equal to \(\frac{3}{10}\).

Question 6.

51 Ã· 3 – 54 Ã· 9 = ____

Answer:

51 Ã· 3 – 54 Ã· 9 = 11.

Explanation:

Given the expression is 51 Ã· 3 – 54 Ã· 9,

(51 Ã· 3) – (54 Ã· 9) = 17-6

= 11.

Question 7.

148 37 = 111

_________________

Answer:

148-37 = 111.

Explanation:

By subtracting 37 from 148 we will get 148-37 = 111.

Question 8.

Find p.

52p = 208

p = _____

Answer:

p = 4.

Explanation:

Given expression is 52p = 208,

p = \(\frac{208}{52}\)

= 4.

Question 9.

How many meters are in \(\frac{3}{4}\) kilometers?

___________________________

Answer:

\(\frac{3}{4}\) kilometers = 750 meters.

Explanation:

As 1 km = 1000 m, so for \(\frac{3}{4}\) kilometers it will be

\(\frac{3}{4}\) kilometers = \(\frac{3}{4}\) Ã— 1000

= 3Ã—250

= 750 m.

Question 10.

Complete the chart for the shape.

Answer:

Name the figure. | Triangle |

How many sides? | 3 |

How many angles? | Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â 3 |

Does it have symmetry? | Â Â Â Â Â Â Â Â Yes, 3 lines of symmetry. |

Is it a plane shape or a solid shape? | Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Plane |

Question 11.

Time Spent on Homework

Day | Minutes |

Monday | 52 |

Tuesday | 45 |

Wednesday | 30 |

Thursday | 45 |

Friday | 0 |

How much time was spent on homework on Tuesday?

___________

Answer:

45 minutes.

Explanation:

On Tuesday 45 minutes was spent on homework.

Question 12.

Faye bought 3 pizzas for lunch. Each pizza had 10 slices in it. If 90% of the lunch was eaten, how many slices were left?

_________________

Answer:

The remaining slices are 3 slices.

Explanation:

Given that Faye bought 3 pizzas for lunch and each pizza had 10 slices in it which is 3Ã—10 = 30 slices. And if 90% of the lunch was eaten which is 90% of 30,

\(\frac{90}{100}\)Ã—30

= 27.

So the remaining slices are 30-27 = 3 slices.