By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 21 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 21

Directions Solve each problem.

Question 1.

92 – 37 = _____

Answer:

93-37 = 56.

Explanation:

The subtraction of 93-37 is 56. Here, we have performed regrouping as 3 is less than 7.

Question 2.

7 • 4 = ___

Answer:

7×4 = 28.

Explanation:

The multiplication of 7×4 is 28.

Question 3.

Answer:

54÷9 = 6.

Explanation:

The division of 54 by 9 is 6.

Question 4.

What is the place value of 4 in the number 74,589?

_______________________

Answer:

4000.

Explanation:

The place value of 4 in the number 74,589 is 4000.

Question 5.

Write 2\(\frac{2}{5}\) as an improper fraction.

___________________

Answer:

\(\frac{12}{5}\).

Explanation:

The given fraction is mixed fraction which is 2\(\frac{2}{5}\), so in improper fraction it will be \(\frac{12}{5}\).

Question 6.

What number comes next?

645, 545, 445,

_____________

Answer:

645, 545, 445,345.

Explanation:

The number that comes next 645, 545, 445, 345. As the pattern follows count back of 100.

Question 7.

Answer:

The missing digit is 8.

Explanation:

Let the missing digit be X, so the expression will be \(\frac{3}{X}\) × 32 = 24

3 × 32 = 24X,

\(\frac{3×32}{24}\) = X

X = 8.

Question 8.

112 8 = 14

Answer:

112÷8 = 14.

Explanation:

Here, the expression will be division. As 112÷8 is 14.

Question 9.

Write 25 past 7 on the digital clock.

Answer:

25 past 7 on the digital clock is

Question 10.

Which line segment is parallel to line D?

______________

Answer:

Line F.

Explanation:

The line segment which is parallel to line D is line F.

Question 11.

Record the following data in the table.

Mitch hit three home runs.

Sam hit two home runs.

Tim did not hit any home runs.

Dale hit three home runs.

Answer:

Player |
Home Runs |

Mitch | 3 |

Sam | 2 |

Tim | 0 |

Dale | 3 |

Question 12.

Michelle spent $52.46 at the grocery store. She spent $23.25 at the gas station. She spent $14.50 for lunch. If she started with a $100.00 bill, how much money does she have left?

___________________

Answer:

The amount of money does she have now is $9.79.

Explanation:

Given that Michelle spent $52.46 at the grocery store and she spent $23.25 at the gas station and spent $14.50 for lunch. So the total amount spent by Michelle is $52.46+$23.25+$14.50 = $90.21. And she started with a $100.00 bill, so the amount money does she have left is $100-$90.21 which is $9.79.