By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 19 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 19

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

95 + (-68) = ___

Answer:

95 + (-68) = 27.

Explanation:

Here, we will use the BODMAS rule and remove brackets. The expression will be

95 – 68 = 27.

Question 2.

9 × 4 = _____

Answer:

9 × 4 = 36.

Explanation:

The multiplication of 9 × 4 is 36.

Question 3.

Divide 72 by 9.

______________

Answer:

72 ÷ 9 = 8.

Explanation:

The division of 72 by 9 is

72÷9 = 8.

Question 4.

Is 72 evenly divisible by 4?

____________

Answer:

Yes.

Explanation:

Yes, 72 evenly divisible by 4. As 72÷4 is 18.

Question 5.

Write 0.45 as a percentage.

____________

Answer:

\(\frac{45}{100}\).

Explanation:

The percentage of 0.45 is \(\frac{45}{100}\).

Question 6.

225 ÷ 9 ÷ 5 = ____

Answer:

225 ÷ 9 ÷ 5 = 5.

Explanation:

Here, we will break the expression into parts and we will solve them.

= (225 ÷ 9) ÷ 5

= 25 ÷ 5

= 5.

Question 7.

Find b.

\(\frac{b}{4}\) = 7.25

b = ___

Answer:

b = 29.

Explanation:

Given that \(\frac{b}{4}\) = 7.25

b = 7.25 × 4

= 29.

Question 8.

\(\frac{1}{6}\) of = 5

Answer:

The missing digit is 30.

Explanation:

Let the missing digit be X, so the expression will be

\(\frac{1}{6}\) × X = 5

X = 5 × 6

= 30.

Question 9.

How many millimeters are in 7.5 centimeters?

_______________________

Answer:

75 millimeters.

Explanation:

As 1 centimeter is 10 millimeters, so 7.5 centimeters will be 7.5×10 which is 75 millimeters.

Question 10.

Do parallel lines meet at a 30° angle?

____________

Answer:

No.

Explanation:

No, parallel lines do not meet at a 30° angle. Because parallels do not meet at all.

Question 11.

In a game, the probability of the spinner landing on a 2 is 1:3. How many times would you expect to land on a 2 if you spin the spinner 6 times?

_______________________

Answer:

Explanation:

Given that the probability of the spinner landing on a 2 is 1:3.

If the spinner lands on 2 then you can expect spinner 6 times.

6 × 1 = 6

6 × 3 = 18

So, you can expect 18 times.

Question 12.

An explorer walked 1 km west, 3 km south, 5 km west, 4 km north, 3 km east, 2 km north, 6 km west, and 4 km south to reach point D. At which point did he begin?

______________________

Answer:

The explorer starts at point B to reach point D.

Explanation:

The explorer starts at point B to reach point D.