By accessing our 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 180 regularly, students can get better problem-solving skills.
180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 180
Directions: Solve each problem.
Question 1.
576 + 132 = _____
Answer:
576 + 132 = 708
Explanation:
Perform addition operation on above two given numbers. Add 576 with 132 the sum is 708.
Question 2.
54 Ã— 32 = ______
Answer:
54 Ã— 32 = 1,728
Explanation:
Perform multiplication operation on above two given numbers. Multiply 54 with 32 the product is 1,728.
Question 3.
Answer:
Explanation:
Perform division operation on above two given numbers. Divide 249 by 8 the quotient is 31.125.
Question 4.
Write the smallest possible number using 6, 3, 8, and 4.
Answer:
The smallest possible number using 6, 3, 8, and 4 is 3,468.
Explanation:
To get the smallest possible number using 6, 3, 8, and 4. We need to write given numbers in ascending order. The ascending order of given numbers is 3, 4, 6, 8. So, the smallest possible number is 3,468.
Question 5.
\(\frac{3}{8}\) + \(\frac{2}{8}\) = ____________
Answer:
\(\frac{3}{8}\) + \(\frac{2}{8}\)
= (3 + 2)/8
= 5/8
Explanation:
Perform addition operation on above two given fractions. Add 3/8 to 2/8 the sum is 5/8.
Question 6.
Write the next number in the sequence. 320, 400, 480,
Answer:
The given sequence is 320, 400, 480,
The difference between first two numbers in the sequence isÂ 80.
400 – 320 = 80
The difference between next two numbers in the sequence isÂ 80.
480 – 400 = 80
So add 80 to the next number in the sequence number 480 the sum is 560.
480 + 80 = 560
The next number in the sequence is 320, 400, 480, 560.
Question 7.
Distribute.
6(b + c) = __________
Answer:
6(b + c)
= 6 x b + 6 Ã—Â c
= 6b + 6c
So, multiplyingÂ 6 with (b + c) gives us the result as 6b + 6c.
Question 8.
Find x.
17.5 + x = 22.1
x = _____
Answer:
17.5 + x = 22.1
x = 22.1 – 17.5
x = 4.6
Explanation:
To calculate x value we need to perform subtraction operation on given equation. Subtract 17.5 from 22.1 the difference is 4.6.
Question 9.
Calculate the area of the shape.
Answer:
Given,
length = 9 cm
width = 3 cm
Area of the rectangle = length x width
= 9 cm x 3 cm
= 27 square centimeters
Area of the rectangle is equal to 27 square centimeters.
Question 10.
Is 91Â° an acute or obtuse angle?
Answer:
The angle with less than 90 degrees is called as acute angle.
The angle with greater than 90 degrees and less than 180Â° is called as obtuse angle.
So, given 91Â° is a obtuse angle.
Question 11.
Regular Price | Discount | |
Pants | $32 | 25% |
Shirts | $24 | 30% |
Shoes | $45 | 35% |
Socks | $4 | 10% |
How much money do you save with the discount when buying the pants?
Answer:
Pants:
The regular price of pants areÂ $32.
The discount on pants are 25%.
Multiply $32 with 25%
$32 x 25/100 =Â $8
The discount price on pants are $8.
Subtract discount price from regular price of pants.
$32 â€“ $8 = $24
After discount the pants price isÂ $24.
So, $8 was saved with the discount when buying the pants.
Question 12.
A palindrome is a number that is the same backwards or forwards, for example 242. The addition problems below are also palindromes. Complete the chart with palindromes.
Addition | Palindrome |
56 + 65 | 121 |
132 + 231 | 363 |
Â 623 + 326 | 949 |
235 + 532 | 767 |
Answer:
A palindrome is a number that is same from backwards and forwards.
Add 56 and 65 the sum is 121. The number 121 is a palindrome.
Add 132 and 231 the sum is 363. The number 363 is a palindrome.
Add 623 and 326 the sum is 949. The number 949 is a palindrome.
Add 235 and 532 the sum is 767. The number 767 is a palindrome.
So, the above chart is completed with addition numbers and palindrome numbers.