# 180 Days of Math for Sixth Grade Day 178 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 178 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 178

Directions: Solve each problem.

Question 1.
Calculate the sum of 154, 38, and 49.
154 + 38 + 49 = 241
Explanation:
Perform addition operation on above three given numbers. Add 154 with 38 and 49 the sum is 241.

Question 2.
27 • 40 = __________
27 • 40 = 1,080
Explanation:
Perform multiplication operation on above two given numbers. Multiply 27 with 40 the product is 1,080.

Question 3.
422 ÷ 8 = __________
422 ÷ 8 = 52.75
Explanation:
Perform division operation on above two given numbers. Divide 422 by 8 the quotient is 52.75.

Question 4.
What number is 30 more than -16?
The number 30 more than -16 is 14.

Question 5.
Write 90% as a fraction.
90% = 90/100 or 9/10
Explanation:
The given percentage is 90%. We have to convert percentage into fraction form. The fraction is 90/100.

Question 6.
17 – 22 × 5 = __________
17 – 22 × 5
= 17 – 4 × 5
= 17 – 20
= -3
Explanation:
First perform operation on the square of 2. The square of 2 is 4. Now the expression is 17 – 4 × 5.
Second perform multiplication operation on above expression. Multiply 4 with 5 the product is 20. Now the expression is 17 – 20.
Next perform subtraction operation. Subtract 20 from 17 the difference is -3.

Question 7.
Find k.
k – $$\frac{3}{11}$$ = $$\frac{4}{11}$$
k = __________
k – $$\frac{3}{11}$$ = $$\frac{4}{11}$$
k = 4/11 + 3/11
k = 7/11
Explanation:
To calculate k value we need to perform addition operation on above given equation. Add 3/11 to 4/11 the sum is 7/11. The value of k is equal to 7/11.

Question 8.
Find r.
r + $$\frac{1}{4}$$ = $$\frac{3}{4}$$
r = _________
r + $$\frac{1}{4}$$ = $$\frac{3}{4}$$
r = 3/4 – 1/4
r = 2/4
r = 1/2
Explanation:
To calculate r value we need to perform subtraction operation on above given equation. Subtract 1/4 from 3/4 the difference is 2/4. The simplified form of 2/4 is 1/2. The value r is equal to 1/2.

Question 9.
Calculate the distance a car can travel in 7 hours at 150 $$\frac{Km}{h}$$.
In one hour the car can travel a distance of 150 km.
1 hour = 150 km
7 hours = ? Km
(150 km x 7 hours)/1 hour = 1,050 km
A car can travel 1,050 km in 7 hours.

Question 10.
Circle the regular shapes.

Explanation:
The two regular shapes hexagon and pentagon are circled.

Question 11.
Inside a bag of candy are 16 lollipops, 12 pieces of chocolate, and 7 pieces of licorice. If you reach ¡n the bag and grab a piece of candy, what is the probability that it will either be licorice or a lollipop?
Total lollipops are 16.
Total piece of chocolates are 12.
Total pieces of licorice are 7.
Total number of candies are 16 + 12 + 7 = 35
Total number of lollipops and a piece of licorice are 23.
16 + 7= 23
The probability of either a lollipop or a piece of chocolate is 23/35.

Question 12.
A punch recipe calls for twice as much lemonade as lime soda. It calls for half as much ice cream as lime soda. If you use 2 gallons of lime soda, how much lemonade will you need and how much ice cream will you need?