# 180 Days of Math for Sixth Grade Day 177 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 177 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 177

Directions: Solve each problem.

Question 1.
Subtract 108 from 273.
273 – 108 = 165
Explanation:
Perform subtraction operation on above two given numbers. Subtract 108 from 273 the difference is 165.

Question 2.
Calculate the product of 30 and 73.
30 × 73 = 2,190
Explanation:
Perform multiplication operation on above two given numbers. Multiply 30 with 73 the product is 2,190.

Question 3.

Explanation:
Perform division operation on above two given numbers. Divide 283 by 67 the quotient is 4.23.

Question 4.
Write the factors of 30.
The factors of 30 are 1, 2, 3, 5, 6, 10, 15 and 30.
Explanation:
The numbers that divide 30 exactly without leaving a remainder are the factors of 30. The number 30 is an even number. The factors of 30 are 1, 2, 3, 5, 6, 10, 15 and 30.

Question 5.
Write 3$$\frac{2}{3}$$ as an improper fraction.
Given mixed number is 3 2/3.
3 2/3
= (9 + 2)/3
= 11/3
The improper fraction for 3 2/3 is 11/3.
Explanation:
To convert the given mixed number 3 2/3 to improper fraction, We have to follow the below steps.
First multiply the whole number 3 by the denominator 3.
3 × 3 = 9
The product 9 is added to the numerator 2.
9 + 2 = 11
Now, we have to write the answer 11 which is obtained from the above step over the denominator.
The improper fraction for 3 2/3 is 11/3.

Question 6.
3 + 42 – 5 × 8 = __________
3 + 42 – 5 × 8
= 3 + 16 – 5 × 8
= 3 + 16 – 40
= 19 – 40
= -21
Explanation:
The given expression is 3 + 42 – 5 × 8.
First perform the square of 4. The square of 4 is 16. Now the expression is 3 + 16 – 5 × 8.
Second perform multiplication operation on above expression. Multiply 5 with 8 the product is 40. Now the expression is 3 + 16 – 40.
Third perform addition operation on above expression. Add 3 with 16 the sum is 19. Now the expression is 19 – 40.
Next perform subtraction operation. Subtract 40 from 19 the difference is -21.

Question 7.
Distribute.
9(h – 11) = ____________
9(h – 11)
= 9 × h – 9 × 11
= 9h – 99
So, multiplying 9 with (h – 11) gives us the result as 9h – 99.

Question 8.
Write the expression for the product of nineteen and e.
The expression for the product of nineteen and e is 19e or 19 × e.

Question 9.
Find the area of a triangle with a base of 10 cm and a height of 14 cm.
Given,
Base = 10 cm
Height = 14 cm
Area of a triangle = 1/2 × base × height
= 1/2 × 10 cm × 14 cm
= 5 cm × 14 cm
= 70 square centimeters
Explanation:
We know that base is 10 cm and height is 14 cm. Substitute the values in area of the triangle formula. Multiply 1/2 with 10 cm and 14 cm the product is 70 square centimeters. Area of the triangle is equal to 70 square centimeters.

Question 10.
How many vertices does the solid have?

The above solid have 8 vertices.
Explanation:
In the above image we can observe a cuboid. A cuboid has 6 faces,12 edges and 8 vertices. In a rectangular cuboid the opposite faces of a cuboid are equal.

Question 11.
What is the mean of this set of data?
13, 11, 12, 15, 16, 15, 14,
13, 15, 12, 12, 15, 15, 16, 13
The given set of data is 13, 11, 12, 15, 16, 15, 14,
13, 15, 12, 12, 15, 15, 16, 13.
Mean = Sum of all the numbers/Total number of numbers.
Sum of given set of data is as below,
13 + 11 + 12 + 15 + 16 + 15 + 14 + 13 + 15 + 12 + 12 + 15 + 15 + 16 + 13 = 207
The total number of numbers in the given set of data is 15.
Mean = 207/15
Mean = 13.8

Question 12.
Tickets at a carnival cost $0.75 each. You want to go on the bumper car which costs 7 tickets. How much change will you get from a$20 bill?
Tickets at a carnival cost $0.75 each. I want to go on the bumper car which costs 7 tickets$0.75 x 7 = $5.25 The bumper car cost is$5.25.
$20 –$5.25 = $14.75 The change I will get from a$20 bill is \$14.75.