By accessing our 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 174 regularly, students can get better problem-solving skills.
180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 174
Directions: Solve each problem.
Question 1.
Answer:
Explanation:
Perform addition operation on above two given numbers. Add 106 with 64 the sum is 170.
Question 2.
23 • 40 = __________
Answer:
23 • 40 = 920
Explanation:
Perform multiplication operation on above two given numbers. Multiply 23 with 40 the product is 920.
Question 3.
422 ÷ 6 = __________
Answer:
422 ÷ 6 = 70.33
Explanation:
Perform division operation on above two given numbers. Divide 422 by 6 the quotient is 70.33.
Question 4.
Calculate the square root of 36.
Answer:
The square root of 36 = +6 or -6.
Explanation:
We know that the number 36 is a perfect square. Square root of 36 gives the actual number, when it is multiplied by itself. So, the square root of 36 = +6 or -6.
Question 5.
Write 3\(\frac{2}{5}\) as an improper fraction.
Answer:
Given mixed number is 3\(\frac{2}{5}\).
3 2/5
= (15 + 2)/5
= 17/5
The improper fraction for 3 2/5 is 17/5.
Explanation:
To convert the given mixed number 3 2/5 to improper fraction, We have to follow the below steps.
First multiply the whole number 3 by the denominator 5.
3 × 5 = 15
The product 15 is added to the numerator 2.
15 + 2 = 17
Now, we have to write the answer 17 which is obtained from the above step over the denominator 5.
The improper fraction for 3 2/5 is 17/5.
Question 6.
40 – 32 6 = 14
Answer:
40 – 32 6 = 14
Explanation:
To get the sum 14 we need to perform addition operation in the expression after the digit 32 and before the digit 6. Place the addition symbol in between 32 and 6. First subtract 32 from 40 the difference is 8. Add 8 with 6 the sum is 14.
Question 7.
Distribute.
21(a + 9) = __________
Answer:
21(a + 9)
= 21 × a + 21 × 9
= 21a + 189
So, multiplying 21 with (a + 9) gives us the result as 21a + 189.
Question 8.
Find p when \(\frac{p}{7}\) = 8.1.
p = ___________
Answer:
\(\frac{p}{7}\) = 8.1
p = 8.1 × 7
p = 56.7
Explanation:
To calculate p value we have to perform multiplication operation on given equation. Multiply 8.1 by 7 the product is 56.7. The value of p is equal to 56.7.
Question 9.
How many meters are in 825 centimeters?
Answer:
1 meter = 100 centimeter
1 centimeter = 0.01 meter
Multiply 825 centimeters with 0.01 meters.
825 x 0.01 meter = 8.25 meters
There are 8.25 meters in 825 centimeters.
Question 10.
Complete the chart for the shape.
Name the Figure |
Hexagonal pyramid |
How many surfaces? | 7 |
How many vertices? | 7 |
Does it stack or roll? | None |
Is it a plane shape or a solid shape? | Solid |
Answer:
The above given shape is hexagonal Pyramid. A hexagonal pyramid has 7 faces, 12 edges, and 7 vertices. The hexagonal pyramid is a solid shape.
Question 11.
The numbers 20 through 30 were written on individual cards and placed in a bag. If you pull a card from the bag, what is the probability that it will have a 3 on it?
Answer:
The numbers 20 through 30 were written on individual cards and placed in a bag.
The number from 20 to 30 are 11 numbers.
20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30.
There are two numbers 23 and 30 have a number of 3 on cards.
So, the probability to pull out a card from the bag which is have a number 3 on card is 2/11.
Question 12.
A car gets 32 miles per gallon of gas. How many miles can you expect to travel on 14 gallons of gas?
Answer:
Given,
A car gets 32 miles per gallon of gas.
1 gallon = 32 miles
14 gallons = x
x = 14 × 32
x = 448 miles
Thus you can expect 448 miles to travel on 14 gallons of gas.