By accessing our 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 164 regularly, students can get better problem-solving skills.
180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 164
Directions: Solve each problem.
Question 1.
1,430 + 300 = ___________
Answer:
1,430 + 300 = 1,730
Explanation:
Perform addition operation on above two given numbers. Add 1,430 with 300 the sum is 1,730.
Question 2.
30 × 40 = ___________
Answer:
30 × 40 = 1,200
Explanation:
Perform multiplication operation on above two given numbers. Multiply 30 with 40 the product is 1,200.
Question 3.
Answer:
Explanation:
Perform division operation on above two given numbers. Divide 192 by 5 the quotient is 38.4.
Question 4.
Is 21 a composite number?
Circle:
yes
no
Answer:
Yes, 21 is a composite number.
Explanation:
Composite numbers have more than two factors. The number 21 has more than two factors. The factors of 21 are 1, 3, 7 and 21. So draw a circle for yes.
Question 5.
Round 6.37 to the nearest whole number.
Answer:
6.37 is rounded to the nearest whole number as 6.
Explanation:
If the first digit after decimal point is less than 5 then we have to remove the numbers after decimal point.
If the first digit after decimal point is greater than or equal to 5, then we have to add 1 to the number before decimal point and remove the after decimal point numbers.
The first digit after decimal point is 3 which is less than 5. So, remove the numbers after decimal point. 6.37 is rounded to the nearest whole number as 6.
Question 6.
(-2) × 3 + 4 • (-8) = __________
Answer:
(-2) × 3 + 4 • (-8)
= -6 + (-32)
= -38
Explanation:
Multiply -2 with 3 the product is -6. Multiply 4 with -8 the product is -32. Now the expression is – 6 – 32.
Next perform addition operation. Add -6 with -32 the sum is -38.
Question 7.
6 × = 107 – 23
Answer:
6 × = 107 – 23
6 × 14 = 84
107 – 23 = 84
Explanation:
Perform subtraction operation on right side numbers. Subtract 23 from 107 the difference is 84. We have to multiply some value with 6 to get the product of 84. Multiply 6 with 14 the product is 84 which is equal to the right side value. So, the missing multiplier is 14.
Question 8.
Write the expression for the product of nine hundred and q.
Answer:
The expression for the product of nine hundred and q is 900 × q or 900q.
Question 9.
Calculate the perimeter of the shape.
Answer:
Given
width = 7 cm
Height = 5 cm
Perimeter of a rectangle = 2(Width + height)
= 2(7cm + 5 cm)
= 2(12cm)
= 24 cm
Perimeter of a rectangle = 24 cm
Explanation:
In the above we can observe a rectangle. For the above rectangle we have to calculate perimeter.
The perimeter of a rectangle is defined as the sum of all the sides of a rectangle.
The given width is 7 cm and height is 5 cm.
Substitute the given values in the formula.
Add 7 cm with 5 cm the sum is 12 cm. Multiply 12 cm with 2 the product is 24 cm. So, the Perimeter of a rectangle is equal to 24 cm.
Question 10.
What is the measure of each interior angle in an equilateral triangle?
Answer:
The measure of each angle of an equilateral triangle is 60°.
Question 11.
Time Spent on Homework
Day |
Minutes |
Monday | 52 |
Tuesday | 45 |
Wednesday | 30 |
Thursday | 45 |
Friday | 0 |
One-third of the time on Thursday was spent studying for a spelling test. How many minutes were spent studying for the spelling test?
Answer:
Time spent on homework on Thursday is 45 minutes.
One-third of the time on Thursday was spent studying for a spelling test.
1/3 × 45 minutes = 15 minutes.
15 minutes were spent studying for the spelling test.
Question 12.
A bottle of cough syrup has 300-mL. If you take 5-mL spoonful 3 times a day, how many days will the cough syrup last?
Answer:
A bottle of cough syrup has 300-mL.
Take 5-mL spoonful 3 times a day.
Perform multiplication operation on 5-ml and 3 times.
5-ml x 3 = 15-ml
For one day we are taking 15-ml of cough syrup.
Divide 300-ml by 15-ml.
300-ml/15-ml = 20 days
The cough syrup last for 20 days.