# 180 Days of Math for Sixth Grade Day 161 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 161 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 161

Directions: Solve each problem.

Question 1.
263 – 147 = ___________
263 – 147 = 116
Explanation:
Perform subtraction operation on above two given numbers. Subtract 147 from 263 the difference is 116.

Question 2.

Explanation:
Perform multiplication operation on above two given numbers. Multiply 100 with 43 the product is 4,300.

Question 3.
How many groups of six are in 180?
To find the number of groups of 6 in 180 we have to divide 180 by 6.
180 ÷ 6 = 30
So there are 30 groups of six in 180.

Question 4.
What is the value of the digit 4 in the number 247,890?
The value of the given number 247,890 from left to right is as below,
2 – Hundred Thousands
4 – Ten Thousands
7 – Thousands
8 – Hundreds
9 – Tens
0 – Ones
The value of the digit 4 in the number 247,890 is Ten thousands.

Question 5.
Write 7.04 as a mixed number.
7 1/25 is a mixed number for 7.04.
Explanation:
The improper fraction 176/25 in mixed number form as 7 1/25. So, 7 1/25 is a mixed number for 7.04.

Question 6.
2 × 3 10 = 16
2 × 3  10 = 16
Explanation:
To get the sum 16 we need to perform addition operation in the expression after the digit 3 and before the digit 10. Place the addition symbol in between 3 and 10. First multiply 2 with 3 the product is 6. Add 6 with 10 the sum is 16.

Question 7.
× 30 = 1,800
× 30 = 1,800
Explanation:
To get the product 1,800 we need to perform multiplication operation. Multiply 60 with 30 the product is 1,800. The missing multiplier is 60.

Question 8.
Find k.
k + 45 = 371
k = __________
k + 45 = 371
k = 371 – 45
k = 326
Explanation:
To calculate the K value we need to perform subtraction operation on given equation. Subtract 45 from 371 the difference is 326.

Question 9.
How many meters are in 624 centimeters?
We know that,
1 meter = 100 centimeters
1 centimeter = 0.01 meter
Multiply 624 centimeters with 0.01meters is as below:
624 centimeters x 0.01 meters = 6.24 meters
There are 6.24 meters in 624 centimeters.

Question 10.
What is the perimeter of a square with 15-m sides?
Perimeter of a square = 4 x side
Perimeter of a square = 4 x 15 m = 60 m
The perimeter of a square with 15-m sides is 60 m.

Question 11.
What fraction of the birds seen were either parrots or sparrows?
Round each item on the bill to the nearest nickel. Then find the change from $20.00 of the total rounded amount. Answer: The bill$0.87 is rounded to the nearest nickel as $0.85. The bill$2.66 is rounded to the nearest nickel as $2.65. The bill$3.90 is rounded to the nearest nickel as $3.90. The bill$1.63 is rounded to the nearest nickel as $1.65. The bill$2.53 is rounded to the nearest nickel as $2.55. The bill$1.30 is rounded to the nearest nickel as $1.30. The total rounded amount is obtained by adding above rounded bills.$0.85 + $2.65 +$3.90 + $1.65 +$2.55 + $1.30 =$12.90
Change is obtained by subtracting total rounded amount from $20.00.$20.00 – $12.90 =$7.10