# 180 Days of Math for Sixth Grade Day 158 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 158 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 158

Directions: Solve each problem.

Question 1.

Explanation:
Perform addition operation on above three given numbers. Add 32 to 46 and 28 the sum is 106.

Question 2.
70 × 500 = __________
70 × 500 = 35,000
Explanation:
Perform multiplication operation on above two numbers. Multiply 70 with 500 the product is 35,000.

Question 3.
How many groups of four are in 120?
120/4 = 30
There are 30 groups of four are in 120.

Question 4.
Calculate the cube root of 27.
3 x 3 x 3 = 27
Cube root of 27 = 3 or ∛27 = 3
Explanation:
When a number is multiplied by itself three times gives the actual number 27. The cube root of 27 is symbolically represented as ∛27.

Question 5.
6 + $$\frac{5}{10}$$ + $$\frac{6}{100}$$ + $$\frac{4}{1000}$$ = ___________
6 + $$\frac{5}{10}$$ + $$\frac{6}{100}$$ + $$\frac{4}{1000}$$
= 6 + 0.5 + 0.06 + 0.004
= 6.564
Explanation:
Perform addition operation on above given numbers. The fraction 5/10 in decimal form as 0.5. The fraction 6/100 in decimal form as 0.06. The fraction 4/1000 in decimal form as 0.004. Add 6 with 0.5, 0.06 and 0.004 the sum is 6.564.

Question 6.
14.7 + 2 × 1.2 – 8 = __________
14.7 + 2 × 1.2 – 8
= 14.7 + 2.4 – 8
= 17.1 – 8
= 9.1
Explanation:
Multiply 2 with 1.2 the product is 2.4. Now the expression is 14.7 + 2.4 – 8.
Next perform addition operation on the expression. Add 14.7 with 2.4 the sum is 17.1. Now the expression is 17.1 – 8.
Perform subtraction operation. Subtract 8 from 17.1 the difference is 9.1.

Question 7.
9.6 – = 5.8
9.6 – = 5.8
Explanation:
To get the difference 5.8 we have to perform subtraction operation. Subtract 3.8 from 9.6 the difference is 5.8. The missing numbers is 3.8.

Question 8.
Find x.
2x = 10
x = ___________
2x = 10
x = 10/2
x = 5
Explanation:
To calculate x value we have to perform division operation on given equation. Divide 10 by 2 the quotient is 5. The value of x is equal to 5.

Question 9.
Calculate the distance a train can travel in 5 hours at 50 kilometers per hour.
The train can travel 50 kilometers per hour.
1 hour = 50 kilometers
5 hours = ?
Multiply 50 kilometers with 5 hours.
(50 kilometers x 5 hours)/1hour = 250 kilometers
A train can travel 250 kilometers in 5 hours.

Question 10.
How many sides does a decagon have?
A decagon have 10 sides.
Explanation:
A decagon is a polygon with 10 sides and 10 angles.

Question 11.
Inside a bag of candy there are 16 lollipops, 12 pieces of chocolate, and 7 pieces of licorice. If you reach in the bag and grab a piece of candy, what is the probability that it will be either a piece of chocolate or licorice?
Total lollipops are 16.
Total piece of chocolates are 12.
Total pieces of licorice are 7.
Total number of candies are 16 + 12 + 7 = 35
Total number of piece of chocolates and piece of licorice are 19.
12 + 7 = 19
The probability of either a licorice or a piece of chocolate is 19/35.

Question 12.
Reanna worked 9 hours. She took a break after working $$\frac{1}{3}$$ of the time. How many hours did she still have to work when she came back from her break?
She took a break after working $$\frac{1}{3}$$ of the time.