By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 155** regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 155

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

Explanation:

Perform subtraction operation on above two given numbers. Subtract 39 from 325 the difference is 286.

Question 2.

Calculate the product of 45 and 5.

Answer:

45 × 5 =** 225**

Explanation:

Perform multiplication operation on above two given numbers. Multiply 45 with 5 the product is 225.

Question 3.

492 ÷ 7 = _________

Answer:

492 ÷ 7 = **70 2/7**

Explanation:

Perform division operation on above two given numbers. Divide 492 by 7 the quotient is 70 2/7.

Question 4.

What number is 1,000 before 89,257?

Answer:

89,257 – 1,000 = **88,257**

88,257 is a number 1,000 before 89,257.

Explanation:

To calculate the number 1,000 before 89,257 we have to perform subtraction operation. Subtract 1,000 from 89,257 the difference is 88,257. The number 1,000 before 89,257 is 88,257.

Question 5.

Circle the value below that is not equivalent to the other two values.

0.5

50%

\(\frac{5}{100}\)

Answer:

Explanation:

The first value is **0.5**.

The second value is 50%.

50% = 50/100 = **0.5**

The third value is 5/100.

5/100 = **0.05
**Drawn a circle to the value 5/100 which is not equivalent to the other two values 0.5 and 50%.

Question 6.

Write the next number in the sequence. 1,025, 975, 925,

Answer:

The given sequence is 1,025, 975, 925,

The difference between first two numbers in the sequence is 50.

1,025 – 975 = 50

The difference between next two numbers in the sequence is 50.

975 – 925 = 50

So subtract 50 from the number 925 in the sequence number the difference is **875**.

925 – 50 = 875

The next number in the sequence is 1,025, 975, 925, **875**.

Question 7.

72 ÷ 8 = 9 ×

Answer:

72 ÷ 8 = 9 ×

Explanation:

Perform division operation on left side. Divide 72 by 8 the quotient is 9. We have to multiply 1 with 9 on right side because the product 9 is equal to the left side. Both left side and right side values are equal. The missing multiplier is 1.

Question 8.

Find w.

w^{2} = 100

w = __________

Answer:

w^{2} = 100

w^{2} = (10) ^{2} or (-10)^{2}

**w = 10 or -10**

Explanation:

The number 100 can be written as (10) ^{2} or (-10)^{2}. So the value w is equal to 10 or -10.

Question 9.

What is the area of a square with 12-cm sides?

Answer:

Area of a square = side × side

We know that side = 12 cm

Area of a square = 12 cm × 12 cm

**Area of square = 144 square centimeters**

Question 10.

Name the triangle.

Answer:

The above given triangle is a **right triangle**.

Explanation:

In the above image we can observe a right triangle. In right-angled triangle one of the angle is equal to 90 degrees.

Question 11.

Michael has three chores he must do: unload the dishwasher, take out the trash, and feed the dog. List all the possible orders in which he can do his chores.

Answer:

The possible orders that Michael can do his chores is as below:

unload the dishwasher, take out the trash, and feed the dog.

unload the dishwasher, feed the dog, and take out the trash.

take out the trash, unload the dishwasher, and feed the dog.

take out the trash, feed the dog, and unload the dishwasher.

feed the dog, unload the dishwasher, and take out the trash.

feed the dog, take out the trash, and unload the dishwasher.

Question 12.

Tickets at a carnival cost $7.50 for 20 tickets or $20.00 for 50 tickets. Which is the better value?

Answer:

Tickets at a carnival cost:

**20 tickets = $7.50**

10 tickets = $3.75

**50 tickets = $20.00**

20 tickets + 20 tickets + 10 tickets = 50 tickets

$7.50 + $7.50 + $3.75 =** $18.75
**$20.00 for 50 tickets we are loosing

**$1.25**.

**So, the better value is**

**$7.50 for 20 tickets**.