# 180 Days of Math for Sixth Grade Day 153 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 153 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 153

Directions: Solve each problem.

Question 1.
582 – 97 = _________
582 – 97 = 485
Explanation:
Perform subtraction operation on above two given numbers. Subtract 97 from 582 the difference is 485.

Question 2.

Explanation:
Perform multiplication operation on above two given numbers. Multiply 400 with 60 the product is 24,000.

Question 3.
What is half of 58?
58/2 = 29
The half of 58 is 29.
Explanation:
Perform division operation on above given number. Divide 58 by 2 the quotient is 29. The half of 58 is 29.

Question 4.
Round 358,962 to the nearest thousand.
Given number is 358962
If we are rounding to the nearest thousand then we have to take the hundreds place value.
The number at the hundreds place is 9.
The number which is equal to 5 or above we have to round up the value.
The number which is below 5 we have to round down the value.
The number at the hundreds place is 9, which is above 5. So, round up the value as 359,000.
Rounded 358,962 to the nearest thousand as 359,000

Question 5.
10% of 750 is _________.
10% = 10/100
10/100 × 750 = 75
10% of 750 is 75.
Explanation:
The value of 10% is 10/100. Multiply 10/100 with 750 the product is 75. So, 10% of 750 is 75.

Question 6.
– 4 × 3 + 5 = ___________
– 4 × 3 + 5
= -12 + 5
= – 7
Explanation:
Multiply -4 with 3 the product is -12. Now the expression is -12 + 5.
Next perform addition operation on the expression. Add – 12 with 5 the sum is -7.

Question 7.

Given mixed number is 3 1/4.
3 1/4
= (12+ 1)/4
= 13/4
The improper fraction for 3 1/4 is 13/4.
Explanation:
To convert the given mixed number 3 1/4 to improper fraction, We have to follow the below steps.
First multiply the whole number 3 by the denominator 4.
3 × 4 = 12
The product 12 is added to the numerator 1.
12 + 1 = 13
Now, we have to write the answer 13 which is obtained from the above step over the denominator.
The improper fraction for 3 1/4 is 13/4. The missing denominator is 4.

Question 8.
Distribute.
14(t – 10) = ___________
14(t – 10)
= 14 × t – 14 × 10
= 14t – 140
So, multiplying 14 with (t – 10) gives us the result as 14t – 140.

Question 9.
108 inches = ___________ feet
12 inches = 1 feet
108 inches = ?
(108 inches x 1 feet)/12 inches = 9 feet
108 inches = 9 feet
Explanation:
We know that 12 inches is equal to 1 feet. To calculate 108 inches is equal to how many feet we have to perform division operation. Divide 108 inches by 12 inches the quotient is 9 feet. So, 108 inches is equal to 9 feet.

Question 10.
How many axes of symmetry does the shape have?

If the cost to ride the bus is $1.50, how much money did the bus company earn on the 19th? Answer: Question 12. You have$2.35. You want to buy gum that costs $.25 each. What is the greatest number of pieces of gum you can buy? Answer: 1 gum =$0.25
? = $2.35 ($2.35 x 1 gum)/\$0.25 = 9.4 pieces of gum.