By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 152** regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 152

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Add 65 to 258. ______

Answer:

65 + 258 = **323**

Explanation:

Perform addition operation on above two given numbers. Add 65 with 258 the sum is 323.

Question 2.

Calculate the product of 25 and 5.

Answer:

25 × 5 = **125**

Explanation:

Perform multiplication operation on above two given numbers. Multiply 25 with 5 the product is 125.

Question 3.

180 ÷ 3 = ___________

Answer:

180 ÷ 3 = **60**

Explanation:

Perform division operation on above two given numbers. Divide 180 by 3 the quotient is 60.

Question 4.

Write the expanded notation for 461.

Answer:

The expanded notation of 461 is written as **400 + 60 + 1.**

Question 5.

Round 4.39 to the nearest whole number.

Answer:

4.39 is rounded to the nearest whole number as **4**.

Explanation:

If the first digit after decimal point is less than 5 then we have to remove the numbers after decimal point.

If the first digit after decimal point is greater than or equal to 5, then we have to add 1 to the number before decimal point and remove the after decimal point numbers.

The first digit after decimal point is 3 which is less than 5. So, remove the numbers after decimal point. 4.39 is rounded to the nearest whole number as 4.

Question 6.

Complete the input/output chart. Look for a pattern and write the rule.

Input |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Output |
5 | 10 | 15 |
20 |
25 |

Answer:

Output = **15, 20, 25**

Rule : Multiply the input by 5 to get the output.

1 × 5 = 5

2 × 5 = 10

3 × 5 = 15

4 × 5 = 20

5 × 5 = 25

Question 7.

Find x.

20x = 600

x = ___________

Answer:

20x = 600

x = 600/20

**x = 30**

Explanation:

To calculate the x value we have to perform division operation. Divide 600 by 20 the quotient is 30.

Question 8.

Write the expression for the quotient when m is divided by 34.

Answer:

The expression for the quotient when m is divided by 34 is **m/34 or m ÷ 34**.

Question 9.

Write the time 10 : 47 A.M. in a 24-hour time format.

Answer:

The time 10 : 47 A.M. in a 24 – hour time format is **10 : 47**.

Explanation:

A 24-hour clock running from midnight to midnight without dividing the day into a.m. and p.m.. The time 10 : 47 A.M. in a 24 – hour time format is **10 : 47**.

Question 10.

What is the sum of the inside angles of a rectangle?

Answer:

The sum of the inside angles of a rectangle is **360 degrees**.

Explanation:

In a rectangle the opposite sides are parallel and equal to each other. We know that each inside angle is equal to 90 degrees. The sum of all the inside angles of a rectangle is** 360 degrees**

Question 11.

Draw a spinner that has a 50% probability of landing on a 1, and an equal probability of landing on a 2 or 3.

Answer:

Drawn a spinner that has a 50% probability of landing on a 1, and an equal probability of landing on a 2 or 3 as we can observe in the above image.

Question 12.

It costs $1.25 per mile in a taxi. How many miles did you travel if your change from $10.00 is $2.50?

Answer:

Given,

It costs $1.25 per mile in a taxi.

$10 ÷ $1.25 = 8 miles

10 – 2.50 = 7.50

$7.50/1.25 = 6 miles