# 180 Days of Math for Sixth Grade Day 148 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 148 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 148

Directions: Solve each problem.

Question 1.
268 + 54 = _____
268 + 54 = 322
Explanation:
Perform addition operation on above two given numbers. Add 268 with 54 the sum is 322.

Question 2.  Explanation:
Perform multiplication operation above two given numbers. Multiply 500 with 3 the product is 1,500.

Question 3.
164 ÷ 8 = __________
164 ÷ 8 = 20.5
Explanation:
Perform division operation on above two given numbers. Divide 164 by 8 the quotient is 20.5.

Question 4.
What is the next number after 156,789?
The next number after 156, 789 is 156, 790.

Question 5.
50% of 90 is __________
50/100 x 90
= 45
50% of 90 is 45.
Explanation:
The given percentage 50% can be written as 50/100. Multiply 50/100 with 90 the product is 45.

Question 6.
15 ÷ (47 – 44) = ___________
15 ÷ (47 – 44)
= 15 ÷ 3
= 5
Explanation:
First perform subtraction operation on the numbers which are in brackets. Subtract 44 from 47 the difference is 3. Now the expression is 15 ÷ 3.
Next perform division operation on the expression. Divide 15 by 3 the quotient is 5.

Question 7.  The missing numerator in left side fraction is 13.
Explanation:
To convert the given mixed number 2 3/5 to an improper fraction, We have to follow the below steps.
First multiply the whole number 2 by the denominator 5.
2 × 5 = 10
The product 10 is added to the numerator 3.
10 + 3 = 13
Now, we have to write the answer 13 which is obtained from the above step over the denominator.
The improper fraction for 2 3/5 is 13/5. The missing numerator in left side fraction is 13.

Question 8.
Distribute.
10 (b + 7.8) = __________
10 (b + 7.8)
= 10 x b + 10 x 7.8
= 10b + 78
So, multiplying 10 with (b + 7.8) gives us the result as 10b + 78.

Question 9.
Calculate the distance a boat can travel in 2 hours at 55 mph.
1 hour = 55 miles
2 hours = 110 miles
A boat can travel 110 miles in 2 hours.
Explanation:
A boat can travel 55 miles per hour. Here we have to calculate the distance of a boat can travel in 2 hours. Multiply 55 miles with 2 the product is 110 miles.

Question 10.
Are all hexagons regular polygons?
No, all hexagons are not regular polygons.
Explanation:
The Hexagons can be divide into regular polygons and irregular polygons. In regular polygons all sides and interior angles are equal. In irregular polygon all side and interior angles are different. So, all hexagons are not regular polygons

Question 11. If you randomly choose a letter from one of these columns, from which column would you have a better probability of choosing a vowel?
Box B have a better probability of choosing a vowel.
Explanation:
A letter representing a vowel sound, such as a, e, i, o, u. In Box A column there is only one vowel A. In Box B column Vowel A is two times. So, Box B has a better probability of choosing a vowel.

Question 12.
Write the number made up of these place values:
8 hundreds
4 tenths
3 ones
8 hundredths
7 tens