# 180 Days of Math for Sixth Grade Day 143 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 143 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 143

Directions: Solve each problem.

Question 1.
325 – 39 = __________
325 – 39 = 286
Explanation:
Perform subtraction operation on above two numbers. Subtract 39 from 325 the difference is 286.

Question 2.
30 × 70 = ___________
30 × 70 = 2,100
Explanation:
Perform multiplication operation on above two numbers. Multiply 30 with 70 the product is 2.100.

Question 3.
What is the quotient when 679 is divided by 9?
679/9 = 75 4/9
Explanation:
Perform division operation on above two given numbers. Divide 679 by 9 the quotient is 75 4/9 or 75.444….

Question 4.
Round 67,104 to the nearest ten thousand.
Rounded 67,104 to the nearest ten thousand as 70,000.
Explanation:
Given number is 67,104.
If we are rounding to the nearest ten thousand then we have to consider the thousands place value.
The number at the thousands place is 7.
The number which is equal to 5 or above we have to round up the value.
The number which is below 5 we have to round down the value.
The number at thousands place is 7, which is above 5. So, round up the value.
Rounded 67,104 to the nearest ten thousand as 70,000.

Question 5.
Write 2$$\frac{5}{6}$$ as an improper fraction.
The given mixed number is 2 5/6.
2 5/6 = (12 + 5)/6 = 17/6
The improper fraction is 17/6.
Explanation:
To convert the given mixed number 2 5/6 to improper fraction, We have to follow the below steps.
First multiply the whole number 2 by the denominator 6.
2 × 6 = 12
The product 12 is added to the numerator 5.
12 + 5 = 17
Now, we have to write the answer 17 which is obtained from the above step over the denominator.
The improper fraction for 2 5/6 is 17/6.

Question 6.
Insert parentheses to make the equation true.
3 + 5 × 8 – 2 × 10 = 44
(3 + 5) × 8 – 2 × 10
= 8 × 8 – 2 × 10
= 64 – 20
= 44
Explanation:
The given expression is 3 + 5 × 8 – 2 × 10 = 44. To make the equation true we have to insert parentheses. Insert parentheses for the sum 3 + 5. Now the expression is (3 + 5) × 8 – 2 × 10.

Question 7.
18 + = 40
18 + = 40
Explanation:
To get the sum 40 we have to add 22 to the given number 18.

Question 8.
Find m.
15m = 120
m = _________
15m = 120
m = 120/15
m = 8
Explanation:
The given expression is 15m = 120. To calculate m value perform division operation on the given numbers 120 and 15. Divide 120 by 15 the quotient is 8.

Question 9.
How many grams are in 3.25 kilograms?
3,250 grams are in 3.25 kilograms
1 kilogram = 1,000 grams
1 gram = 0.001 kilogram
Explanation:
We know that 1 kilogram is equal to 1,000 grams. Multiply 3.25 with 1,000 grams the product is 3,250 grams. There are 3,250grams  in 3.25 kilograms.

Question 10.
What is one possible shape of the cross-section of a cone?
The one possible shape of the cross-section of a cone is circle.
The possible cross sections of a cone are Circle, Ellipse, Parabola and Hyperbola.

Question 11.
Steve, Mark, Melissa, Joe, and Mary are in a group. They randomly line up at the door. What is the probability that a person whose name has exactly three letters lines up first?
The probability of a person whose name has exactly three letters lines up first are 1/5.
Explanation:
Steve, Mark, Melissa, Joe, and Mary are in a group. They randomly line up at the door. There are five members in a group. In that given five persons only one person Joe have three letters name. So, the probability of a person whose name has exactly three letters lines up first are 1/5.

Question 12.
Complete the multiplication table.  