By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 142 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 142

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

Explanation:

Perform addition operation on above two given numbers. Add 180 with 97 the sum is 277.

Question 2.

Calculate the product of 40 and 60.

Answer:

40 Ã— 60 = **2,400**

The product of 40 and 60 is 2,400.

Explanation:

Perform multiplication operation on above two given numbers. Multiply 40 with 60 the product is 2,400.

Question 3.

Answer:

276/7 =** 39 3/7**

Explanation:

Perform division operation on above two numbers. Divide 276 by 7 the quotient is 39 3/7.

Question 4.

80,000 + 7,000 + 400 + 60 + 1 = _________

Answer:

80,000 + 7,000 + 400 + 60 + 1 = **87,461**

Explanation:

Perform addition operation on above given numbers. Add 80,000 with 7,000 and 400, 60, and 1 the sum is 87,461.

Question 5.

Write \(\frac{7}{10}\) as a percentage.

Answer:

70% = 70/100 = 7/10

7/10 = **70%**

The fraction 7/10 in percentage form as 70%.

Question 6.

Complete the table. Then write the conversion rule for meters to kilometers.

Meter |
4,000 | Â Â 5,250 |
6,500 | Â Â Â Â Â 7,750 |

Kilometer |
4 |
5.25 | 6.5 |
7.75 |

Answer:

Conversion rule for meters to kilometers :

Divide meter value by 1,000 to get the kilometer.

**4,000/1,000 = 4**

**5,250/1,000 = 5.25**

**6,500/1,000 = 6.5**

**7,750/1,000 = 7.75**

Question 7.

Distribute.

18(a + 2) = ___________

Answer:

18(a + 2)

= 18 Ã— a + 18 Ã— 2

= **18a + 36**

So, multiplying 18 with (a + 2) gives us the result as 18a + 36.

Question 8.

Find c when c + 7.6 = 12.

c = __________

Answer:

c + 7.6 = 12

c = 12 – 7.6

**c = 4.4**

Explanation:

The given expression is c + 7.6 = 12. To calculate the c value we have to perform subtraction operation. Subtract 7.6 from 12 the difference is 4.4.

Question 9.

Find the area of a triangle with a base of 6 inches and a height of 11 inches

Answer:

Given Base = 6 inches

height = 11 inches

Area of the triangle = 1/2 Ã— base Ã— height

= 1/2 Ã— 6 inches Ã— 11 inches

= 3 inches Ã— 11 inches

= **33 square inches**

Explanation:

The area of a triangle is equal to half of the base times height, A = 1/2 Ã— b Ã— h**.** Substitute the values in the formula. So, the area of the triangle is 33 square inches.

Question 10.

How many equal angles are there inside a regular hexagon?

Answer:

**6** equal angles are there inside a regular hexagon.

Explanation:

A regular hexagon has six equal sides and six equal angles.

Question 11.

Draw a spinner that has twice as much probability of landing on a 1 than a 2 or 3.

Answer:

Question 12.

When Tracy works out, she likes to ride her bike twice as long as she runs. If she runs for 35 minutes what is the total amount of time her workout will take?

Answer:

Tracy runs for 35 minutes.

When Tracy works out, she likes to ride her bike twice as long as she runs.

**35 min + 35 min = 70 minutes**

70 minutes = 1 hour 10 minutes

The total amount of time she takes for her workout = Tracy runs + Tracy works out

= 35 minutes + 70 minutes

= 105 minutes

**105 minutes = 1 hour 45 minutes**

The total amount of time she takes for her workout is 1 hour 45 minutes.