# 180 Days of Math for Sixth Grade Day 138 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 138 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 138

Directions: Solve each problem.

Question 1.  Explanation:
Perform addition operation on above three given numbers. Add 28 with 39 and 47 the sum is 114.

Question 2.
40 × 50 = __________
40 × 50 = 2,000
Explanation:
Perform multiplication operation on above two given numbers. Multiply 40 with 50 the product is 2,000.

Question 3.
432 ÷ 9 = ___________
432 ÷ 9 = 48
Explanation:
Perform division operation on above two given numbers. Divide 432 by 9 the quotient is 48.

Question 4.
List all the composite numbers between 11 and 19.
The composite numbers between 11 and 19 are12,14,15,16,18.
Explanation:
Between 11 and 19 we have 12,14,15,16,18 as composite numbers. The numbers having a factors other than 1 and themselves are called as composite numbers.

Question 5.
Write 2$$\frac{2}{3}$$ as an improper fraction.
2$$\frac{2}{3}$$
= (6 + 2)/3
= 8/3
The improper fraction is 8/3.
Explanation:
To convert the given mixed number 2 2/3 to improper fraction, We have to follow the below steps.
First multiply the whole number 2 by the denominator 3.
2 × 3 = 6
The product 6 is added to the numerator 2.
6 + 2 = 8
Now, we have to write the answer 8 which is obtained from the above step over the denominator.
The improper fraction for 2 2/3 is 8/3.

Question 6.
18 – 5 × 2 = __________
18 – 5 × 2
= 18 – 10
= 8
Explanation:
First perform multiplication operation on the given expression. Multiply 5 with 2 the product is 10. Now the expression is 18 – 10.
Next perform subtraction operation. Subtract 10 from 18 the difference is 8.

Question 7.
350 ÷ 10 = 7 × 350 ÷ 10 = 7 × 350 ÷ 10 = 35
7 × 5 = 35
Explanation:
Perform division operation on left side part of the given expression. By dividing 350 by 10 the quotient is 35.
In the given expression both left side part and right side part must be equal. The result of left side part is 35. To get 35 on right side we have to multiply 7 with 5.

Question 8.
Distribute.
13(4 – h) = _________
13(4 – h)
= 52 – 13h
So, multiplying 13 with (4 – h) gives us the result as 52-13h.

Question 9.
How many months are In two years?
1 year = 12 months
2 years = 24 months
There are 24 months in two years.
Question 10.
How many sides does a pentagon have?
Pentagon have 5 sides.
Explanation:
In a regular pentagon all sides and all angles are equal measure. An equilateral pentagon has 5 equal sides.

Question 11.
Inside a bag of candy there are 16 lollipops, 12 pieces of chocolate, and 7 pieces of licorice. If you reach in the bag and grab a piece of candy, what is the probability that it will be either a lollipop or a piece of chocolate?
Total lollipops are 16.
Total piece of chocolates are 12.
Total pieces of licorice are 7.
Total number of candies are 16 + 12 + 7 = 35
Total number of lollipops and a piece of chocolates are 28.
16 + 12 = 28
The probability of either a lollipop or a piece of chocolate is 28/35.

Question 12.
A recipe calls for $$\frac{1}{3}$$ cup of butter, If you want to triple the recipe, how much butter do you need?
The recipe calls for $$\frac{1}{3}$$ cup of butter.