By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 136 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 136

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Calculate the sum of 35, 48, and 47.

Answer:

**35 + 48 + 47 = 130**

Explanation:

The given numbers are 35, 48, and 47. Perform addition operation on given numbers. Add 35 with 48 and 47 the sum is 130.

Question 2.

Multiply 60 by 40.

Answer:

**60 × 40 = 2,400**

Explanation:

The given numbers are 60 and 40. Perform multiplication operation on given numbers. Multiply 60 by 40 the product is 2,400.

Question 3.

Divide 462 by 7.

Answer:

Explanation:

Perform division operation on above two given numbers. Divide 462 by 7 the quotient is 66.

Question 4.

Is 15 a negative or positive number?

Answer:

**15 is a positive number.**

Explanation:

The negative numbers are always less than zero. The negative numbers are represented with (-) sign before it. On a number line the negative numbers are represented on the left side of zero.

The positive numbers are always greater than zero. The positive numbers are represented with (+) sign. On a number line the Positive numbers are represented on the right side of zero. So 15 is a positive number.

Question 5.

Round 3.78 to the nearest whole number.

Answer:

3.78 is rounded to the nearest whole number is **4**.

Explanation:

If the first digit after decimal point is less than 5 then we have to remove the numbers after decimal point.

If the first digit after decimal point is greater than or equal to 5, then we have to add 1 to the number before decimal point and remove the after decimal point numbers.

The first digit after decimal point is 7 which is greater than 5. So, add 1 to the numbers before decimal point 3. 3.78 is rounded to the nearest whole number as 4.

Question 6.

(12 – 20) × 5 = __________

Answer:

(12 – 20) × 5

= -8 × 5

= **-40**

Explanation:

First calculate the expressions given in the brackets. Subtract 20 from 12 the difference is -8.

Next perform multiplication operation on -8 by 5 the product is -40.

Question 7.

Write \(\frac{17}{4}\) as a mixed number.

Answer:

\(\frac{17}{4}\) =** 4(1/4)**

4(1/4)

= (16 + 1)/4

= 17/4

The fraction 17/4 as a mixed number form is 4(1/4).

Question 8.

Write the expression for the difference when 49 is subtracted from g.

Answer:

**g – 49**

Explanation:

In the above given statement 49 is subtracted from g. The expression to calculate the difference is g – 49.

Question 9.

Write 9:26 A.M. in a 24-hour time format.

Answer:

9:26 A.M. in a 24-hour time format is **09 : 26**.

Explanation:

In 24 hours time format the day runs from midnight to midnight and it is divided into 24 hours from 0 (midnight) to 23. So, 9:26 A.M. in a 24-hour time format is **09 : 26**.

Question 10.

Can the top view of a sphere be a circle?

Answer:

**Yes**, the top view of a sphere be a circle. Any view of a sphere will be a circle.

Question 11.

Was the total of men and women the same as the total of boys and girls?

Answer:

**Yes**, the total of men and women are same as the total of boys and girls.

Explanation:

In the above we can observe a circle with men, women, boys and girls. 50% of the circle is occupied by the total men and women. The remaining 50% is occupied by the total of boys and girls.

Question 12.

Sam gets a $2.00 rebate for every $8.00 he spends on trading cards. If Sam spends $24.00 on trading cards, how much will he get in rebates?

Answer:

Sam is getting $2.00 rebate for every $8.00 he spends on trading cards.

Sam spends $24.00 on trading cards.

$8.00 + $8.00 + $8.00 = $24.00

So, $2.00 + $2.00 + $2.00 = $6.00

**He will get $6.00**.