By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 135 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 135

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

84 – 56 = __________

Answer: 28

Explanation:

By subtracting the smaller number from bigger number,

we get the difference.

84 – 56 = 28

Question 2.

Answer: 300

Explanation:

When we multiply the factors 50 and 6,

we get the product 300

50 x 6 = 300

Question 3.

567 Ã· 8 = ___________

Answer:

Quotient = 70

Remainder = 8

Explanation:

Question 4.

What is the number 100 after 3,875?

Answer:

3,975

Explanation:

3,875 + 100 = 3,975

Question 5.

60% of 30 is _________.

Answer: 18

Explanation:

60% of 30

= \(\frac{60}{100}\) x 30

= \(\frac{6}{10}\) x 30

= \(\frac{6×30}{10}\)

= 18

Question 6.

Write the next number in the sequence. 3,096; 3,146; 3,196;

Answer:

3,246

Explanation:

In the given sequence the rule is n + 50

n = given number

3,096 + 50 = 3,146

3,146 + 50 = 3,196

3,196 + 50 = 3,246

Question 7.

\(\frac{7}{10}\) = %

Answer:

70%

Explanation:

\(\frac{7}{10}\) = %

Let the unknown percentage is x

\(\frac{7}{10}\) = x

10x = 7

x = 10 x 7

x = 70

Question 8.

Find v.

v + 19.9 = 20

v = __________

Answer:

v = 0.1

Explanation:

v + 19.9 = 20

v = 20 – 19.9

v = 0.1

Question 9.

What is the volume of a cup (in cm^{3}) that holds 500 mL?

Answer:

Explanation:

1 cubic meter is equal to 1000000 ml, or 4226.7528198649 cups.

1 ml = 4226.7528198649/1,000,000 = 0.00422675282

500 ml in cubic meter=Â 0.00422675282 x 500 = 2.11337641

500 ml in cm^{3 }= 211.337641

Question 10.

How many total degrees are in two right angles?

Answer:

180^{0
}Explanation:

right angle = 90^{0}

number of degrees in 2 right angles =2Ã—90^{0 }= 180^{0}

Question 11.

What is the median of this set of data?

523, 491, 501, 479, 512

Answer:

501

Explanation:

The Median of a Data Set : The median of a set of numbers isÂ the middle number in the set,Â if there are an even number of data, the median is the average of the middle two numbers.

523, 491 , 501, 479, 512

arrange the numbers in the ascending order

479, 491, 501, 512, 523

501 is the middle number of the median of a data set.

Question 12.

Cookies cost $6.00 for a dozen. What is the cost for 8 cookies?

Answer: $4

Explanation:

Cookies cost $6.00 for a dozen.

1 dozen = 12

cost of 8 cookies = \(\frac{8×6}{12}\)

= \(\frac{48}{12}\)

= $4