By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 133 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 133

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Add 170 and 47.

Answer: 217

Explanation:

If we add the addends, we get the sum.

170 + 47 = 217

Question 2.

5 × 30 = ___________

Answer: 150

Explanation:

Multiply means to add equal groups.

When we multiply, the number of things in the group increases.

The two factors and the product are parts of a multiplication.

So, 5 × 30 = 150

The numbers 5 and 30 are the factors,

150 is the product.

Question 3.

Answer: 57

Explanation:

Question 4.

Is 45,368 closer to 45,000 or 46,000?

Answer:

45,368 closer to 45,000

Explanation:

First look the digit at the hundred’s place. It is 3.

Since the number is less than 5,we round it off to the nearest 100 that comes next to** **this number.

So, 45,368 closer to 45,000

Question 5.

Write 0.84 as a percentage.

Answer:

84%

Explanation:

0.84 as a percentage

0.84 x 100 = 84

Question 6.

64 ÷ (4 × 2 ÷ 8) = ___________

Answer: 64

Explanation:

64 ÷ (4 × 2 ÷ 8)

= 64 ÷ (8 ÷ 8)

= 64 ÷ 1

= 64

Question 7.

196 – 47 = + 52

Answer: 97

Explanation:

196 – 47 = + 52

Let the unknown number be x

196 – 47 = x + 52

149 = 52 + x

x = 149 – 52

x = 97

Question 8.

Find y. 86 – y = 45

y = _________

Answer:

y = 41

Explanation:

86 – y = 45

86 – 45 = y

y = 41

Question 9.

Calculate the perimeter of a square with 3.5-m sides.

Answer:

14sqm

Explanation:

perimeter of square = 4s

side = 3.5m

p = 4 x 3.5

p = 14sqm

Question 10.

Name the solid shape.

Answer:

Cylinder

Explanation:

A cylinder is 3 dimensional solid figure.

Two parallel bases joined by a curved surface, at a fixed distance.

The center of the two bases are joined by a line segment, which is called the axis.

The perpendicular distance between the bases is the height, “h”.

The distance from the axis to the outer surface is the radius “r” of the cylinder.

Question 11.

If you roll a 6-sided die, what is the probability you will get a number less than 4?

Answer:

\(\frac{2}{3}\)

Explanation:

1, 2 , 3, 4, 5, 6

\(\frac{4}{6}\)

= \(\frac{2}{3}\)

Question 12.

Carole bought a dress on sale for $27. The original cost of the dress was $36. What percent was she given off the original price?

Answer:

25%

Explanation:

$36 -$27 = $9

percent was she given off the original price

= \(\frac{9}{36}\) x 100

= 25%