By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 132 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 132

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

97 – 285 = __________

Answer:

– 188

Explanation:

If we subtract bigger number from the smaller number,

the difference is in negative integers.

97 – 285 = -188

Question 2.

Answer: 320

Explanation:

Multiply means to add equal groups.

When we multiply, the number of things in the group increases.

The two factors and the productÂ are parts of a multiplication.

So, 16 Ã— 20 = 320

The numbers 16 and 20 are the factors,

320 is the product.

Question 3.

267 Ã· 7 = __________

Answer:

Quotient = 38

Remainder = 1

Explanation:

Question 4.

Write the expanded notation for the number 1,350,607

Answer:

1,000,000 + 300,000 + 50,000 + 600 + 7

Explanation:

First write the standard form of the number,

then identify the place value of the given number.

Multiply the given digit by its place value and represent the number in the form of digit Ã— place value.

1 x 1000000 = 1,000,000

3 x 100000 = 300,000

5 x 10000 = 50,000

6 x 100 = 600

7 x 1 = 7

1,000,000 + 300,000 + 50,000 + 600 + 7 = 1,350,607

Question 5.

Write 2\(\frac{5}{8}\) as an improper fraction.

Answer:

\(\frac{21}{8}\)

Explanation:

An improper fraction is a fraction that has larger number in numerator than in denominator.

2\(\frac{5}{8}\) = \(\frac{21}{8}\)

Question 6.

Complete the table. Look for a pattern and write the rule.

Number of Decagons |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Number of Sides |
10 |

Answer:

Rule: n x 10

Number of Decagons |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Number of Sides |
10 | 20 | 30 | 40 | 50 |

Explanation:

Rule: n x 10

n = number of Decagons

2 x 10 = 20

3 x 10 = 30

4 x 10 = 40

5 x 10 = 50

Question 7.

Distribute

5(b + 4) = __________

Answer:

5b + 20

Explanation:

5(b + 4)

b is the variable in the given equation.

So, it can be distributed as 5b + 20

Question 8.

Find n.

\(\frac{100}{n}\) = 5

n = ___________

Answer:

n = 20

Explanation:

\(\frac{100}{n}\) = 5

100 = 5n

n = \(\frac{100}{5}\) = 20

Question 9.

1.5 gallons = ________ quarts

Answer:

6 quarts

Explanation:

1 gallon = 4 quarts

1.5 gallons = x

x = 1.5 x 4

x = 6

Question 10.

To make this pattern, has Tile A been reflected, translated, or rotated?

Answer:

Rotated

Explanation:

From the above picture,

Tile A is rotated right side three times.

Question 11.

Draw a spinner that has an equal chance of landing on a 1, 2, or 3.

Answer:

120 degrees

Explanation:

Spinner is having the equal space in the 1,2 and 3

each space is of 120 degrees of angle space in the circle

Question 12.

Rick practices piano every day for 35 minutes. How many hours and minutes does he practice in a 30-day month?

Answer:

17 hours 30 minutes

Explanation:

Rick practices piano every day for 35 minutes.

Total hours and minutes Rick practice in a 30-day month

35 minutes x 30 = 1050 minutes

17 hours 30 minutes