By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 130 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 130

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Subtract 89 from 274.

Answer: 185

Explanation:

Subtracting smaller number from bigger number,

we get the difference.

274 – 89 = 185

Question 2.

5 • 29 = _________

Answer: 145

Explanation:

Here dot represents multiplication.

Multiply means to add equal groups.

When we multiply, the number of things in the group increases.

The two factors and the product are parts of a multiplication.

So, 5 × 29 = 145

The numbers 5 and 29 are the factors,

145 is the product.

Question 3.

Answer:

quotient = 47

Remainder = 3

Explanation:

Question 4.

How many digits are in the number 385,604?

Answer:

6 digits

Explanation:

Total number of digits are counted from left to right,

there were 6 digits present in the given number.

Question 5.

\(\frac{3}{5}\) + \(\frac{1}{10}\) = ____________

Answer:

\(\frac{7}{10}\)

Explanation:

\(\frac{3}{5}\) + \(\frac{3}{5}\)

= \(\frac{(3×2)+1}{10}\)

= \(\frac{7}{10}\)

Question 6.

Write the next number in the sequence. 2,175; 2,125; 2,075;

Answer: 2,025

Explanation:

The given sequence is 2,175; 2,125; 2,075;

if we observe there is a difference of 50, (n – 50)

n = given numbers

2,075 – 50 = 2,025

Question 7.

7,000 + + 60 + 5 = 7,965

Answer: 900

Explanation:

7,000 + + 60 + 5 = 7,965

Let the unknow number be x

7,000 + x + 60 + 5 = 7,965

7065x = 7965

x = 7965 – 7065

x = 900

Question 8.

Write the expression for the product of 17 and s.

Answer:

17s

Explanation:

The product is the result that we get on multiplying the two numbers multiplier and multiplicand together.

So, 17 x s = 17s

Question 9.

How many grams are in \(\frac{1}{4}\) kilogram?

Answer:

250 grams

Explanation:

1kg = 1000g

\(\frac{1}{4}\) kilogram = x

x = \(\frac{1000}{4}\)

x = 250g

Question 10.

Use a protractor to measure the angle.

Answer:

70 degrees

Explanation:

An angle in the center of protractor is exactly right angle (90 degrees)

If angle less than 90° is acute angle.

If angle greater than 90° is obtuse angle.

Question 11.

What is the mode of this set of data?

18, 25, 31, 31, 44, 68, 76

Answer: 31

Explanation:

Mode is a descriptive statistic, used as a summary measure for a set of data.

Mode represents the most often occurring element of the set.

In the given set of numbers 18, 25, 31, 31, 44, 68, 76 the mode is 31,

as it occurs twice and all the other numbers occur just once.

Question 12.

In magic squares, each row, column, and diagonal adds up to the same number. Complete the magic square using the numbers 2-17.

Answer:

Explanation:

In the given magic squares, each row, column, and diagonal if we add,

the sum will be the same number.