By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 128 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 128

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

93 – 48 = ___________

Answer: 45

Explanation:

By subtracting smaller number from the bigger number,

we get the difference.

93 – 48 = 45

Question 2.

Calculate the product of 78 and 6.

Answer: 468

Explanation:

Multiply means to add equal groups.

When we multiply, the number of things in the group increases.

The two factors and the productÂ are parts of a multiplication.

So, 78 Ã— 6 = 468

The numbers 78 and 6 are the factors,

468 is the product.

Question 3.

Answer:

Quotient = 47

Remainder = 1

Explanation:

Question 4.

Which is greater: 3^{3} or 5^{2}?

Answer:

3^{3} is greater than 5^{2}

Explanation:

3^{3} or 5^{2}

3^{3} = 3 x 3 x 3 = 27

5^{2 }= 5 x 5 = 25

So, 3^{3} is greater than 5^{2}

Question 5.

Round 3.6 to the nearest whole number.

Answer: 4

Explanation:

To find the number in the whole number place 3,

first look one place to the right for the rounding digit on the right side of the decimal point 6.

Then, Round up if this number is greater than or equal to 5 and round down if it is less than 5.

So, the nearest whole number of 3.6 is 4.

Question 6.

Insert parentheses to make the following true.

7 Ã— 8 – 4 Ã— 3 = 84

Answer:

7 Ã— (8 – 4) Ã— 3 = 84

Explanation:

7 Ã— 8 – 4 Ã— 3 = 84

7 Ã— (8 – 4) Ã— 3 = 84

7 Ã— 4 Ã— 3 = 84

28 Ã— 3 = 84

84 = 84

Question 7.

Ã— 10 = 8,720

Answer: 872

Explanation:

Ã— 10 = 8,720

Let the unknown number be x

10x = 8,720

x = \(\frac{8720}{10}\)

x = 872

Question 8.

Find w.

w^{2} = 64

w = _________

Answer:

w = 8

Explanation:

w2 =Â 64

a2 is written as a x a

So, w = 8 x 8

Question 9.

Calculate the distance a car can travel in 2 hours at 55 mph.

Answer:

110 kilometers

Explanation:

Distance = Speed x Time

speed = 55mph

Time = 2hrs

Substituting the values, we get

Distance = Speed x Time

Distance = 55 x 2 = 110 kilometers

Question 10.

What is the sum of the angles in a quadrilateral?

Answer:

360 degrees

Explanation:

The sum of measures of a convex quadrilateral is 360 degrees,

Because a quadrilateral is made of two triangles.

Since a triangle has 180 degrees,

we can add that twice and conclude a quadrilateral is made up of 360 degree

Question 11.

What are the outliers in this data set?

518, 722, 560, 543, 251, 523

Answer:

251 and 722 are outliers in this data set

Explanation:

Outlier is a number is a value much smaller or much larger number in the given data set.

the outliers in this data set 518, 722, 560, 543, 251, 523

arranging in the ascending order

251, 518, 523, 543, 560, 722

So, 251 and 722 are outliers in this data set

Question 12.

Paula, Fiona, and Veronica are playing a guessing game. Fionaâ€™s guess is 1,381 more than Paulaâ€™s number. Paulaâ€™s number is 1,523 less than Veronicaâ€™s number. Veronicaâ€™s number is 3,243. What is Fionaâ€™s number?

Answer:

Fiona’s number is 3101

Explanation:

Fiona’s guess 1,381 more than Paula’s

Paula’s guess 1,523 less than Veronica’s

Veronica’s guess was 3,243

Paul’s guess is 3243 – 1523 = 1720

Fiona’s guess is 1381 + 1720 = 3101

Fiona’s guess is 3101