By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 123 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 123

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Calculate the sum of 45 and 39.

Answer: 84

Explanation:

Addition is the method of calculating the sum of two or more numbers

45 + 39 = 84

Question 2.

Answer: 215

Explanation:

Multiply means to add equal groups.

When we multiply, the number of things in the group increases.

The two factors and the product are parts of a multiplication.

So, 43 × 5 = 215

The numbers 43 and 5 are the factors,

215 is the product.

Question 3.

149 ÷ 5 = __________

Answer:

Quotient = 29

Remainder = 4

Explanation:

Question 4.

Round 12,685 to the nearest thousand.

Answer:

13,000

Explanation:

Rounding numbers to the nearest thousand means,

we need to write that multiple of 1000 which is closest to the given number.

12,685 is rounded to the nearest thousand, it becomes 13,000.

Question 5.

Write 4 + \(\frac{5}{100}\) + \(\frac{3}{1000}\) as a decimal.

Answer:

4.053

Explanation:

4 + \(\frac{5}{100}\) + \(\frac{3}{1000}\)

= 4 + 0.05 + 0.003

= 4.053

Question 6.

8 + 9 × 3 – 1 = __________

Answer: 34

Explanation:

According to BODMAS rule Brackets, Order, Division, Multiplication, Addition, Subtraction.

8 + 9 × 3 – 1

= 8 + 27 – 1

= 35 – 1

= 34

Question 7.

194 63 = 131

Answer:

194 – 63 = 131

Explanation:

194 63 = 131

194 – 63 = 131

Subtract smaller number from the largest number,

to get the difference.

Question 8.

Find k.

k + 73 = 125

k = ___________

Answer:

k = 52

Explanation;

k + 73 = 125

k = 125 – 73

k = 52

Question 9.

How many meters are in 8.475 kilometers?

Answer:

8475 meters.

Explanation:

Convert *8.475* kilometers to *meters
*Multiply the kilometers by 1000

8.475 km = 8.475 x 1000 meters

= 8475 meters.

Question 10.

How many axes of symmetry does the shape have?

Answer:

Explanation:

The given shape have 2 symmetries.

Question 11.

Steve, Mark, Melissa, Joe, and Mary are in a group. They randomly line up at the door. What is the probability that a person whose name begins with S lines up first?

Answer: 0.2

Explanation:

Steve, Mark, Melissa, Joe, and Mary are in a group.

Steve is a person whose name begins with S

probability = \(\frac{1}{5}\)

= 0.2

Question 12.

Mark had twice as much money as Karen. When Mark gave Karen $10.00, they both had the same amount. How much did Karen have originally?

Answer: $20

Explanation:

Mark had twice as much money as Karen.

Mark has 2x money

Karen has x money

When Mark gave Karen $10.00

2x – 10 = x + 10

x = 20