By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 12** regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 12

**Directions Solve each problem**

Question 1.

96 – 14 = ______

Answer:

96 – 14 = 82.

Explanation:

The subtraction of 96 – 14 is 82.

Question 2.

—9 × 3 = ____

Answer:

-9 × 3 = -27.

Explanation:

By multiplication of -9 by 3 is -9 × 3 = -27.

Question 3.

Divide 320 into 8 equal groups.

___________________

Answer:

320÷8 = 40.

Explanation:

Dividing 320 into 8 equal groups is 320÷8 = 40.

Question 4.

Write the expanded notation for 15,729.

_______________________

_______________________

Answer:

The expanded form of 15,729 is 10,000+5,000+700+20+9.

Question 5.

\(\frac{1}{2}\) of 24 is ____.

Answer:

12

Explanation:

Given that \(\frac{1}{2}\) of 24 which is

\(\frac{1}{2}\) × 24

= 12.

Question 6.

12 – 8 ÷ 4 = ____

Answer:

12 – 8 ÷ 4 = 10.

Explanation:

Given the expression is 12 – 8 ÷ 4, by using the BODMAS rule first we will perform division, and then we will perform subtraction. So 12 – 8 ÷ 4 = 12 – 2

= 10.

Question 7.

73 – = 148

Answer:

X = -75.

Explanation:

Let the missing digit be X, so the expression will be 73 – X = 148.

X = 73 – 148

= -75

Question 8.

Answer:

The missing digit is 30.

Explanation:

Let the missing digit be X, so the expression will be \(\frac{1}{X}\) of 150 = 15

\(\frac{1}{X}\) × 150 = 15

150 = 5X

X = \(\frac{150}{5}\)

= 30.

Question 9.

How many kilograms are in 5,000 grams?

___________________

Answer:

5 kg.

Explanation:

As 1 gram is 0.001 kg, so 5,000 grams is 5,000×0.001 = 5 kg.

Question 10.

How many sides does a parallelogram have?

___________________

Answer:

4 sides.

Explanation:

Parallelogram has 4 sides.

Question 11.

What is the probability you will spin a blue?

_______________________

Answer:

\(\frac{1}{3}\).

Explanation:

The probability of spinning a blue is \(\frac{1}{3}\).

Question 12.

Hillary spent $23.45 on new mats for her car. She spent $9.99 on a car wash. How much did she spend on her car?

__________________

Answer:

The total amount Hillary spent on her car is $33.44.

Explanation:

Given that Hillary spent $23.45 on new mats for her car and she spent $9.99 on a car wash. So the total amount did she spend on her car is $23.45+$9.99 = $33.44.