By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 114 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 114

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

35 + 27 + 38 = _________

Answer: 35 + 27 + 38 = 100

Question 2.

Answer: 40 × 60 = 240

Question 3.

How many groups of eight are in 64?

Answer: 8 × 8 = 64

There are eight groups in 64.

Question 4.

2 cubed = __________

Answer: 2 cubed = 2³ = 2 × 2 × 2 = 8

Question 5.

Does \(\frac{8}{12}\) = \(\frac{3}{4}\)? __________

Answer:

\(\frac{8}{12}\) = \(\frac{2}{3}\)

\(\frac{2}{3}\) ≠ \(\frac{3}{4}\)

Question 6.

25 × (3 + 4) × 12 = _________

Answer: 25 × 7 × 12 = 2100

Question 7.

92 – 38 = 20 +

Answer:

Let the unknown value be x

92 – 38 = 20 + x

92 – 38 – 20 = x

x = 34

So, the unknown value is 34.

Question 8.

Find b.

12.9 + b = 20

b = __________

Answer:

Given,

12.9 + b = 20

b = 20 – 12.9

b = 7.1

Question 9.

Find the average speed if 183 km is traveled in 3 hours.

Answer:

Speed = miles/hour

Speed = 183/3

Average speed = 61

Question 10.

Complete the chart for the shape.

Name the figure | |

How many surfaces? | |

How many vertices? | |

Does it stack or roll? | |

Is it a plane shape or a solid shape? |

Answer:

Name the figure | Cone |

How many surfaces? | 1 |

How many vertices? | 1 |

Does it stack or roll? | Roll |

Is it a plane shape or a solid shape? | Solid shape |

Question 11.

The numbers 20 through 30 were written on individual cards and placed in a bag. If you take one card from the bag, what is the probability that it will not have the digit 2 on it?

Answer: 20, 22, 24, 26, 28, 30.

The probability that it will not have the digit 2 on it is 5/6.

Question 12.

Noel’s age in 8 years will be three times as old as it was 2 years ago. How old is Noel now?

Answer:

Noel’s age in 8 years will be three times as old as it was 2 years ago.

x + 8 = 3x – 6

8 + 6 = 3x – x

14 = 2x

2x = 14

x = 7

Thus Noel is 7 years old.