By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 104 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 104

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

23 + 42 + 13 = __________

Answer:

23 + (42 + 13)

= 23 + 55

= 78

So, 23 + 42 + 13 = 78

Question 2.

5 Ã— 49 = _________

Answer:

5 Ã— 49 = 245

Question 3.

Answer:

285 Ã· 4 = 71.25

Question 4.

Is 23,473 an even or an odd number?

Answer: 23,473 is an odd number because the remainder when divided by 2 is 1.

Question 5.

0 + 5 tenths + 8 hundredths = __________

Answer:

5 tenths = 50

8 hundredths = 800

0 + 50 + 800 = 850

Question 6.

8 – 7 + 6 – 5 + 4 = ___________

Answer:

8 – 7 + 6 – 5 + 4

= 1 + 1 + 4

= 6

Question 7.

Find d.

3d = 12

d = ___________

Answer:

Given,

3d = 12

d = 12/3

d = 4

Question 8.

Write the expression for seven more than t.

Answer: 7 + t

Question 9.

What is the average speed if 225 miles are covered in 5 hours?

Answer:

Given

Average speed = 225 miles

time = 5 hours

distance = 225/5 = 45 mph

Question 10.

Complete the chart for the shape.

Name the figure. | |

How many sides? | |

How many angles? | |

Does it have symmetry? | |

Is it a plane shape or a solid shape? |

Answer:

Name the figure. | Octagon |

How many sides? | 8 |

How many angles? | 8 |

Does it have symmetry? | Yes |

Is it a plane shape or a solid shape? | plane shape |

Question 11.

Imagine that you write each letter of the word EXCELLENT on a different card. You shuffle the cards, turn the deck of cards faces down on a table, and turn over the top card. What is the probability that you will turn over a letter made up of only straight lines?

Answer:

EXCELLENT – 9

So, the probability that you will turn over a letter made up of only straight lines is 1/9

Question 12.

Rhianna saves 25% of her allowance. She spends 50% of her allowance. She gives the rest to charity. If she gives $2 to charity each week, how much allowance does she get?

Answer:

$2 per week

1 month = 4 Ã— $2 = $8

She gives $8 per month to the charity

Rhianna saves $8 of her allowance

She spends $16 of her allowance

$8 + $8 + $16 = $32