By accessing our **180 Days of Math for Second Grade Answers Key Day 51 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Second Grade Answers Key Day 51

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Write the numeral.

__________

Answer:

51,

Explanation:

There are 10 sticks in each bundle, given

5 bundles and 1 stick, so the numeral is

5 X 10 + 1 = 50 + 1 = 51.

Question 2.

9 more than 4 is

__________

Answer:

13,

Explanation:

Given to find 9 more than 4 is

4

+9

13.

Question 3.

Answer:

5,

Explanation:

Given to subtract 8 from 13 we get

13

-8

5.

Question 4.

Write the missing number.

68 |
72 | 74 |
76 |

Answer:

70,

Explanation:

If we see the given numbers the

numbers are increasing by 2,

the fourth number 74 is 2 more than

third number 72, Fifth number 76 is 2 more

than the fourth number 74, so the missing number

is 2 more than the first number 68 + 2 = 70.

Question 5.

Name the solid.

__________

Answer:

Trianglular prism,

Explanation:

The given solid is a triangular prism.

Question 6.

How many days are in March?

__________

Answer:

31 days,

Explanation:

There are 31 days in the month of March.

Question 7.

In which month were the fewest teeth lost?

__________

Answer:

March,

Explanation:

Given the list of teeth lost, in month of

January 6 teeth, in February 8 teeth and

in month of March 4 teeth were lost,

therefore in the month of March there were

the fewest teeth lost.

Question 8.

You can watch TV for 1\(\frac{1}{2}\) hours. How many of your favorite 30-minute shows can you watch?

_______________

Answer:

3 shows,

Explanation:

Given I can watch TV for 1\(\frac{1}{2}\) hours,

As 1 hour has 60 minutes and 1/2 hour has 30 minutes,

So in total i watch 60 + 30 = 90 minutes,

If I can watch 1 favorite show in 30 minutes in

1\(\frac{1}{2}\) hours i can watch

90 minutes ÷ 30 minutes = 3 shows.