By accessing our **180 Days of Math for Second Grade Answers Key Day 46 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Second Grade Answers Key Day 46

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Write the numeral.

8 | Tens | 4 |
Ones |

__________

Answer:

84,

Explanation:

Given to write numeral of 8 tens and 4 ones

it will be 84.

Question 2.

6 more than 8 is

__________

Answer:

14,

Explanation:

Given to find 6 more than 8 is

8

+6

14.

Question 3.

Answer:

2,

Explanation:

Given to subtract 3 from 5 we will get

5

-3

2.

Question 4.

10 – = 4

Answer:

6,

Explanation:

Given to find the missing number

10 – ___ = 4, let x be the missing number

so 10 – x = 4, x = 10 – 4 = 6.

Question 5.

Count the vertices.

______ vertices

Answer:

4 vertices,

Explanation:

A rectangle has is a flat shape.

It has 4 sides (edges) It hasÂ 4 corners (vertices).

Question 6.

Write the day of the week that comes after Friday.

____________

Answer:

Saturday,

Explanation:

The day of the week that comes after Friday is

Saturday.

Question 7.

Make 23 tally marks.

____________

Answer:

Explanation:

Made 23 tally marks as shown above.

Question 8.

Mrs. Mitchell wants to give one red pen to each of the 24 children in her class. Pens come in packs of 10. How many packs of pens should she buy?

__________________

Answer:

3 packs,

Explanation:

Given Mrs. Mitchell wants to give one red pen

to each of the 24 children in her class.

Pens come in packs of 10.

If she takes 2 packs there will be only

2 X 10 = 20 pens which will not be sufficient,

If she takes 3 packs then 3 X 10 = 30 pens which

will be sufficient to her class. Therefore Mrs.Mitchell

should buy 3 packs of pens.