By accessing our **180 Days of Math for Second Grade Answers Key Day 36 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Second Grade Answers Key Day 36

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Write the numeral.

7 | Tens | 6 | Ones |

_____________

Answer:

76,

Explanation:

Given 7 tens and 6 ones so the numeral is 76.

Question 2.

Seven plus six equals

____________.

Answer:

13,

Explanation:

Given to plus 7 and 6 is

7

+3

10.

Question 3.

Subtract.

Answer:

Explanation:

Given to minus 3 from 7 is

7

-3

4.

Question 4.

9 + = 17

Answer:

8,

Explanation:

Given to find missing number in

9 + ____ = 17, let x be the missing number

so x = 17 – 9 = 8.

Question 5.

How many vertices are there?

_____ vertices

Answer:

6 vertices,

Explanation:

The given shape is hexagon and it is having

6 vertices. AÂ hexagonÂ has six straight sides and

sixÂ verticesÂ (corners).

Question 6.

Write the day of the week that comes after Sunday.

___________

Answer:

Monday,

Explanation:

The day of the week that comes after Sunday will

be Monday.

Question 7.

Library Books

Checked Out

Week 1 | Week 2 | Week 3 | |

Jody | 4 | 5 | 5 |

Emily | 4 | 4 | 4 |

Brenda | 5 | 7 | 6 |

Alison | 6 | 3 | 6 |

In which week did Brenda check out the most books?

____________

Answer:

Week 2,

Explanation:

Given list of library books checked out in that

week 2 Brenda checked out the most books.

Question 8.

Write the related addition problem.

23 – 8 = 15

____________

Answer:

15 + 8 = 23 or 8 + 15 = 23,

Explanation:

Given to wrtie the related addition problem of

23 – 8 = 15 bringing 8 from left side to right side

we get 15 + 8 = 23 or 8 + 15 = 23.