By accessing our **180 Days of Math for Second Grade Answers Key Day 140 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Second Grade Answers Key Day 140

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Write the ordinal number for three.

Answer:

Third

Explanation:

A number showing the place or position in a sequence are ordinals.

Number 3 is written as Third.

Question 2.

37 + 51 = ___________

Answer: 88

Explanation:

When we add one or two addends we get the sum.

Given addends are 37 and 51; sum is 88.

Question 3.

Answer: 41

Explanation:

By subtracting smaller number 36 from bigger number 77,

we get the difference 77 â€“ 36 = 41

Question 4.

There are 50 books on Yuiâ€™s bookshelf. If she buys 10 new books every year, how many books will she have on her shelf after 4 years?

Start |
1 Year |
2 years |
3 Years |
4 Years |

50 |

Answer:

90 books

Start |
1 Year |
2 years |
3 Years |
4 Years |

50 | Â Â Â Â Â Â 60 | Â Â Â Â Â Â 70 | Â Â Â Â Â Â Â 80 | Â Â Â Â Â Â 90 |

Explanation:

There are 50 books on Yuiâ€™s bookshelf.

If she buys 10 new books every year,

Total number of books on her shelf after 4 years = 4 x 10 = 40

50 + 40 = 90

Question 5.

Circle the plane figure.

Answer:

Explanation:

Circled plane figure is Rhombus.

A plane figure can be composed of line segments, curves, or a combination of the two.

Question 6.

Circle the object that weighs more.

Answer:

Explanation:

When we observe the weight of both,

chicken weighs more than the tortise.

Question 7.

Money Saved

If Kiko saves $15 more, how much will she have?

Answer:

$40.00

Explanation:

If Becky saves $25,

then Kiko saves $15 more.

Total amount saved by Kiko = 25 + 25 = $40.00

Question 8.

Cami has 23 shells in her collection. How many shells will she have if she doubles her collection?

Answer:

46 shells

Explanation:

Cami has 23 shells in her collection.

Number of shells she have if she doubles her collection 23 + 23 = 46