By accessing our **180 Days of Math for Second Grade Answers Key Day 138 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Second Grade Answers Key Day 138

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Circle \(\frac{1}{4}\).

Answer:

Explanation:

Number of hats 8,

\(\frac{1}{4}\) of hats

= \(\frac{8}{4}\) = 2

Question 2.

45 plus 31 equals __________

Answer: 76

Explanation:

Question 3.

Answer: 33

Explanation:

By subtracting 30 from 63,

we get the difference as 33.

Question 4.

4 + 7 = – 5

Answer: 16

Explanation:

Let the unknown number be x

4 + 7 = x – 5

11 = x – 5

x = 11 + 5

x = 16

Question 5.

Circle the object that can roll.

Answer:

BALL

Explanation:

The objects with curved surface can roll easily.

So, in the given figures ball can roll easily.

Question 6.

Circle the object that would be taller than 1 meter.

Answer:

DINOSAUR

Explanation:

When we observe the above given figures,

Dinosaur is taller than 1 meter.

Question 7.

Miles Run

How many fewer miles did Cheryl run than Brandon?

Answer:

10 miles

Explanation:

1 shoe = 10 miles

Cheryl runs 2 x 10 = 20 miles

Brandon runs 3 x 10 = 30 miles

Number of miles Cheryl run than Brandon = 30 – 20 = 10 miles.

Question 8.

Juliaâ€™s family is going out to dinner tonight. Will they go to dinner at 11:00 P.M. or 5:00 P.M.?

Answer:

5:00pm

Explanation:

11:00pm is too late for going out to dinner.

Going out to dinner at 5:00pm is preferable to Juliaâ€™s family.