180 Days of Math for Second Grade Day 137 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Second Grade Answers Key Day 137 regularly, students can get better problem-solving skills.

180 Days of Math for Second Grade Answers Key Day 137

Directions: Solve each problem.

Question 1.
Round 35 to the nearest ten.
Answer: 40
Explanation:
To round to the nearest tenth, look to the right of the tenths place at first,
This would be the hundredths place digit.
Then, if it is 5 or higher, add one to the tenths digit.
If it is 4 or lower, the tenths digit remains the same.

So, the 35 to the nearest 10 is 40.

Question 2.
78 + 52 = ___________
Answer: 130

Explanation:
When we add the addends 78 and 52,
we get the sum as 130.

Question 3.
31 minus 20 equals __________.
Answer: 11
Explanation:
By subtracting 20 from 31,
the difference is 11
31 – 20 = 11

Question 4.
4 180 Days of Math for Second Grade Day 137 Answers Key 1 1 = 5
Answer:
Plus (+)
Explanation:
If we add 1 to 4 we get 5.
So, 4 + 1 = 5

Question 5.
How many sides does the shape have?
180 Days of Math for Second Grade Day 137 Answers Key 2
Answer:
6 sides
HEXOGON
Explanation:
A hexagon is a closed polygon which has six equal sides and six equal angles.

Question 6.
What is the volume?
_________ cubes
180 Days of Math for Second Grade Day 137 Answers Key 3
Answer:
4 Cubic units
Explanation:
Volume of one cube is one cubic units,
total 4 cubes are stacked.
So, the volume of the cubes is 4 cubic units.

Question 7.
Favorite Activity
180 Days of Math for Second Grade Day 137 Answers Key 4
If half of the people who like to stay home change their mind and choose the park, what will the new total be for the park?
Answer:
16 people at the park

Explanation:
Total people want to stay at home = 8
Half of the people who like to stay home change their mind  = 8 Р4 = 4
Total people who choose park = 12
people who like to stay home change their mind and choose the park
The new total for the park 12 + 4 = 16

Question 8.
Write a related addition problem.
56 – 21 = 35
Answer:
35 + 21 = 56
21 + 35 = 56
Explanation:
If we add two or more addends wee get the sum.
In additions if we change the position of the addends there is no change in sum.
Addition is opposite to subtraction.
56 – 21 = 35
35 + 21 = 56

Leave a Comment

Scroll to Top