By accessing our **180 Days of Math for Second Grade Answers Key Day 136 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Second Grade Answers Key Day 136

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Answer: 31

Explanation:

31 is written as 3 tens and 1 ones.

3 is in tens place and 1 is in ones place.

Question 2.

23 + 14 = ___________

Answer: 37

Explanation:

When we add two or more addends,

we get the sum 23 + 14 = 37

Question 3.

Answer: 46

Explanation:

By subtracting 40 from 86,

we get the difference as 46.

Question 4.

+ 9 = 14

Answer: 5

Explanation:

Let the unknown number be x

X + 9 = 14

X = 14 – 9

X = 5

Question 5.

Count the angles.

Answer:

4 angles

Explanation:

The given figure is square, which is a plane polygon.

It has 4 sides and 4 equal angles (90 degrees)

Question 6.

Write the day that comes after Thursday.

Answer:

Friday

Explanation:

In the Gregorian calendar there are 7 days in a week,

in that Friday comes after Thursday.

Question 7.

Make 15 tally marks.

Answer:

Explanation:

A tally is a simple way of recording and counting frequencies.

Each occurrence is shown by a tally mark.

Every fifth tally is drawn diagonally to make a “gate” of five.

5 x 3 = 15

Question 8.

Aneal bought 23 trading cards. He put 15 in a box and he traded the rest. How many cards did Aneal trade?

Answer:

8 cards

Explanation:

Aneal bought 23 trading cards.

He put 15 in a box and he traded the rest.

Number of cards Aneal trade

23 – 15 = 8