By accessing our **180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 83 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 83

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

37 + 33 = 70

Explanation:

OnesÂ Place Value

3 + 7 = 10

Put the 0 in Ones place

Carry the 1 to Tens place

TensÂ Place Value

1 + 3 + 3 = 7

Put the 7 in Tens place

Question 2.

Is \(\frac{1}{4}\) less than or greater than \(\frac{1}{8}\)?

_____________________

Answer:

\(\frac{1}{4}\) is greater than \(\frac{1}{8}\)

Explanation:

make denominator equal for \(\frac{1}{4}\) andÂ \(\frac{1}{8}\)

\(\frac{1}{8}\) = \(\frac{1}{8}\)

\(\frac{1}{4}\) = \(\frac{1}{4}\) X \(\frac{2}{2}\) =Â \(\frac{2}{8}\)

If the denominators are the same, then the fraction with the greater numerator is the greater fraction.

Now compare \(\frac{2}{8}\) andÂ \(\frac{1}{8}\). Then

\(\frac{2}{8}\) > \(\frac{1}{8}\) Since\(\frac{2}{8}\) has greater numerator.

So \(\frac{1}{4}\) is greater.

Question 3.

Answer: 8

= 8 R 1

57 divided by 7 equals

8 with a remainder of 1

Explanation:

Question 4.

Divide 30 by 7. ______________

Answer:

= 4 R 2

30 divided by 7 equals

4 with a remainder of 2

Explanation:

Question 5.

Is 2,497 closer to 2,400 or 2,500?

______________

Answer:

2,497 closer toÂ 2,500

Explanation:

2500 – 2497 = 3

2497 – 2400 = 97

So 2,497 closer toÂ 2,500

Question 6.

7 + 7 + 7 + = 28

Answer:

7 + 7+ 7+ 7= 28

Explanation:

7 + 7+ 7+ c= 28

14 + 7 +c = 28

21 + c =28

c = 28 – 21

c = 7

Question 7.

Fill in the blanks for the time shown.

Answer:

Explanation:

short hand indicates hours and long hand indicates minutes.

Short hand on 4 and minute hand on 12. So it is 4 : 12 or 12 past 4

Question 8.

4 yards = ___ feet

Answer:

4 yards = 12 feet

Explanation:

1 yard = 3 feet

4 yard = ?

4 X 3 =12 feet

Question 9.

Is this a right angle? Use the corner of a page to test.

_____________________

Answer:

Yes it is right angle.

Explanation:

In geometry and trigonometry, a right angle isÂ an angle of exactly 90 degrees or Ï€/2 radians corresponding to a quarter turn. If a ray is placed so that its endpoint is on a line and the adjacent angles are equal, then they are right angles.

Question 10.

Ice cream treats at a carnival are $2.50 each or 3 for $6.00. Which is the better value?

______________

Answer:

3 for $6.00 is better value

Explanation:

if we buy 1 ice cream = $2.50.

and if we buy 3 then it is $6. So each ice cream value is 6 Ã· 3 =2

So each ice cream is $2, if we buy3 ice-creams.

So 3 for $6.00 is better value