# 180 Days of Math for Fourth Grade Day 8 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 8 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 8

Directions Solve each problem.

Question 1.
50 – 15 = ___
50 – 15 = 35
Explanation:
Perform subtraction operation on above two given numbers. Subtract 15 from 50 the difference is 35.

Question 2.
Is $$\frac{1}{2}$$ equal to 0.5?
______________
Yes, $$\frac{1}{2}$$ is equal to 0.5.
Explanation:
Perform division operation on above given numbers. Divide 1 by 2 the quotient is 0.5. So, 1/2 is equal to 0.5.

Question 3.
16 ÷ 4 = ___
16 ÷ 4 = 4
Explanation:
Perform division operation on above two given numbers. Divide 16 by 4 the quotient is 4.

Question 4.
56 ÷ 8 = ____
56 ÷ 8 = 7
Explanation:
Perform division operation on above two given numbers. Divide 56 by 8 the quotient is 7.

Question 5.
Is 42 greater than 24?
______________
42 > 24
Yes, 42 is greater than 24.

Question 6.
1 × = 8
1 × = 8
Explanation:
To get the product 8 we need to perform multiplication operation. Multiply 1 with 8 the product is 8. The missing multiplicand is 8.

Question 7.
Record the liquid amount in the pitcher in liters.
______________ 1 liter = 1000 ml
The line is between 1000 ml and 1200 ml so the liquid amount should be 1100 ml. The liquid amount in the pitcher is 1.1 liters.

Question 8.
Write the length in inches.
____ inches The length is 4.5 inches.
Explanation:
In the above image we can observe a scale with units as inches. The black line is starting at 0 inch and ending at 4.5 inches. So the total line length is 4.5 inches.

Question 9.
Do the pencils show a reflection, translation, or rotation?
______________ The above pencils shows a rotation.

Question 10.
Estimate the number of dots in the square. Then check by counting.
Estimate: _____
Actual Number: _____ 