By accessing our **180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 76 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 76

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

53 – 29 = _____

Answer:

24

Explanation:

Working each column from right to left

9 is greater than 3 so you must regroup:

Take 1 from 5, so 5 becomes 4.

Add 10 to 3, so 3 becomes 13

13 minus 9 is 4

Question 2.

\(\frac{1}{6}\) of 36 is _____

Answer:

6

Explanation:

Any number can be converted to fraction if you use 1 as the denominator:

36 = \(\frac{36}{1}\)

\(\frac{1 X 36}{6 X 1}\)Â = \(\frac{36}{6}\)=\(\frac{36}{6}\)

=\(\frac{6}{1}\) X \(\frac{6}{6}\)

= \(\frac{6}{1}\) X 1

= 6 X 1

= 6

Question 3.

Answer:

9

Explanation:

We have the equation:

54 Ã· 6 = 9

Calculated to 0 decimal places.

Question 4.

How many groups of 4 are in 32?

______________

Answer:

8 groups of 4 are in 32

Explanation:

We have the equation:

32 Ã· 4 = 8

Calculated to 0 decimal places.

Question 5.

What is the place value of 6 in 1,360?

____________

Answer:

Place value of 6 in 1,360 is 60

Explanation:

Thousands | Hundreds | Tens | Ones |
---|---|---|---|

1 | 3 | 6 | 0 |

Here are the values of each number:

Number | x | Multiplier | = Value |
---|---|---|---|

1 | x | 1,000 | 1,000 |

3 | x | 100 | 300 |

6 | x | 10 | 60 |

0 | x | 1 | 0 |

Question 6.

Fill in the missing number.

60, 120, 180, ____, 300

Answer:

240

Explanation:

The given above pattern is multiples of 60.

60 X 1 = 60

60 X 2 = 120

60 X 3 = 180

60 X 4 = 240

60 X 5 = 300

Question 7.

What is the difference in capacity between the cream and the yogurt containers?

____________

Answer:

200 mL

Explanation:

cream = 300 mL

yogurt= 100mL

300 – 100 = 200mL

Question 8.

Which would be the best tool for measuring the height of a child: a calendar, a meter stick, or a watch?

______________

Answer:

a meter stick

Explanation:

Question 9.

A regular pentagon has:

_______ angles

_____ sides

___ axes of symmetry

Answer:

5 angles

5 sides

5 axes of symmetry

Explanation:

A regular pentagon has 5 sides and 5 lines of symmetry.

The number of lines of symmetry in a regular polygon is equal to the number of sides.

Question 10.

Jillâ€™s soccer practice lasted from 3:25 P.M. until 6:15 P.M. How long was practice?

_____________________

Answer:

6 : 15 – 3: 25 = 3 : 10 minutes

Explanation:

The formula for calculating elapsed time isÂ elapsed time = end time â€“ start time.

so, we have to Subtract the minutes and hours separately.

Jillâ€™s soccer practice lasted for 3: 10 minutes.