By accessing our **180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 59 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 59

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

35 + 8 = ______

Answer:

35 + 8 =Â 43

Explanation:

the sum of 35 and 8 is 43

Question 2.

\(\frac{8}{10}\) of 90 = ___

Answer:

\(\frac{8}{10}\) of 90 = 72

Explanation:

= \(\frac{8}{10}\) of 90

= \(\frac{8}{10}\) X 90

= \(\frac{8}{10}\) XÂ \(\frac{90}{1}\)

=\(\frac{8 X 90}{10 X 1}\)

= \(\frac{720}{10}\)

= 72 X \(\frac{10}{10}\)

= 72 X 1

=72

Question 3.

Share 35 equally by 5.

______________

Answer:

35 **Ã·** 5 = 7

Explanation:

5 x 7 = 35

multiplication and subtraction are inversely proportional.

Question 4.

54 Ã· 9 = ____

Answer:

54 Ã· 9 = 6

Explanation:

9 X 6 = 54

Multiplication and division are inversely proportional

Question 5.

Round 1,874 to the nearest hundred.

______________

Answer:

1900

Explanation:

When rounding a number such as 1874 to the nearest hundred, we use the following rules:

A) We round the number up to the nearest hundred if the last two digits in the number are 50 or above.

B) We round the number down to the nearest hundred if the last two digits in the number are 49 or below.

C) If the last two digits are 00, then we do not have to do any rounding, because it is already to the hundred.

In this case, Rule A applies and 1874 rounded to the nearest hundred is:

1900

Question 6.

– 16 = 23

Answer:

39

Explanation:

23 + 16 = 39

To find out the missing number is we have to do addition. Since subtraction and addition are inversely proportional

Question 7.

Each cube has 1-cm sides. What is the volume of the model?

______________

Answer:

Volume can be measured in several units.

Some of the more common ones are:

cm^{3} or cubic centimeters

milliliters

liters

Explanation:

1 cubic unit is the amount of space that a unit cube occupies.

The object above is made of 9 cubes.

The object below is made of nine 1-cm^{3} units.

9 cm^{3}

Question 8.

120 seconds = ___ minutes

Answer:

2 minutes

Explanation:

60 seconds = 1 minute

120 Ã· 60 = 2

120 seconds = 2 minutes

Question 9.

Does this shape tessellate?

______________

Answer:

No

Explanation:

Triangles, squares and hexagons are the only regular shapes which tessellate by themselves.

Question 10.

Bananas cost 19Â¢ each. How much will 6 bananas cost?

_____________________

Answer:

114Â¢

Explanation:

114Â¢ =19Â¢ X 6

The product of 19 and 6 = 114