By accessing our **180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 53 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 53

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

Explanation:

The sum of 24 andÂ 9 isÂ 33

24 + 9 = 33

Question 2.

\(\frac{4}{5}\) of 30 is ____

Answer:

\(\frac{4}{5}\) of 30 is 24

Explanation:

\(\frac{4}{5}\) x \(\frac{30}{1}\)

cross multiplication

\(\frac{120}{5}\) = 24

Question 3.

Divide 36 in 4 equal rows.

___________

Answer:

Explanation:

When 36 is divided among 4 rows

Each row will have 9

Question 4.

Answer:

Explanation:

The first number, 28, is called the dividend.

The second number, 7 is called the divisor.

The remainder is 0

4 x 7 = 28

7 x 4 = 28

Question 5.

What is the value of the tens place in 1,906?

______________

Answer:

the value of the tens place in 1,906 is 0

Explanation:

The value of 1 is in thousand’s place that is 1000

The value of 9 is hundred’s place that is 100

And 6 is in ones place is 6

Question 6.

Ã· 5 = 6

Answer:

30 Ã· 5 = 6

Explanation:

5 x 6 = 30

The division and multiplication are inversely proportion.

Question 7.

Draw and write the time that is 15 minutes later.

Answer:

Explanation:

The fifteen minutes after10 : 45 is 11:00 a.m.

Question 8.

Would you use square inches or square feet to measure the area of a piece of paper?

______________

Answer:

We use square inches

Explanation:

1 feet = 12 inches.

So, we cannot measure a piece of paper in feets.

Question 9.

What does the arrow show?

______________

Answer:

The arrow show the line

Explanation:

a rectangular prism can be defined asÂ a 3-dimensional solid shape which has six faces that are rectangles.

A rectangular prism is also a cuboid.

Corners are called the vertices.

Question 10.

If one ticket costs $3.75, how much do 4 tickets cost?

______________

Answer:

4 x 3.75 = 15

Explanation:

If one ticket costs $3.75,

4 tickets cost = $15