By accessing our **180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 52 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 52

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

41 – 8 = ___

Answer:

41 – 8 = 33

Explanation:

The difference of 41 and 8 is 33

Question 2.

$1.50 + $1.25 = ____

Answer:

1.50 + 1.25 = $ 2 . 75

Explanation:

The sum of $1.50 + $1.25 = $2.75

Question 3.

How many sixes are in 30?

______________

Answer:

5 x 6 = 30

Explanation:

There are 5 sixes in 30

30 **÷** 6 = 5

Division and multiplication are inverse equations.

Question 4.

72 ÷ 9 = ____

Answer:

72 ÷ 9 = 8

Explanation:

The first number, 72, is called the dividend.

The second number, 9 is called the divisor.

The remainder is 0

9 x 8 = 72

Question 5.

Circle the larger number.

2,463 2,634

Answer:

Explanation:

2,634 > 2,463

600 is greater than 400

Question 6.

× 4 = 24

Answer:

24 **÷ **6 = 4

6 x 4 = 24

Explanation:

Division and multiplication are inversely proportional.

4 x 6 = 24

Question 7.

Calculate the area of a square with 9-cm sides.

________________

Answer:

Area A = s x s

A = 9 x 9

A = 81

Explanation:

In other words, the area of a square is the product of the length of each side with itself.

That is, Area A = s x s where s is the length of each side of the square.

Question 8.

How many months are in a year?

________________

Answer:

There are 12 months in a year

Explanation:

In a year there are 12 months

In a month there are 30 days.

Question 9.

How many awards did Daniel win?

Answer:

Daniel win 8 awards

Explanation:

In the above bar graph

Daniel won’s 8 awards

as it is shaded up to 4 boxes

1 box = 2 awards

Question 10.

Follow the pattern in the first circle to complete the second circle.

Answer:

16 + 4 = 20

20 + 4 = 24

Explanation: